Az egész úgy keződött, hogy Helene, a desszertséfünk Valentin-napra ajánlott kétszer tíz embernek praliné-készítést, de aztán problémák adódtak a terhességével, és csokizás helyett inkább kórházba vonult. Az olvasótábor aggódós tagjainak megnyugtatására közlöm, hogy a kisfia makkegészséges, és immár öt és fél hónapos. Viszont most, hogy kedves anyuka visszatért részidőben a gugli konyhájára, semmi akadálya nem volt a praliné-készítésnek.
Készült:
- ganache-sal töltött csokigolyó tej- illetve étcsokiba mártva (az üres golyókat készen lehet venni, a ganache két rész csoki és egy rész tejszín keveréke). Utána volt, amelyiket borzasra csináltuk, lett porcukorba hempergetett -azok borzasztó elegánsan néznek ki-, volt, ami dióbundát kapott, és lett színes cukros is
- készült florentin, alja csokiba mártva
- kétszintes praliné: egy réteg pisztáciával dúsított zöld marcipán, egy réteg ganache, ezek csokival összeragasztva, aztán tej- vagy étcsokiba mártva, tetejére egy szem pisztácia díszítésnek
- mandulaforgács csokival összekverve, kis halmokban kiszárítva
Ja, vacsira szigorúan csak sósat ettem, és egy ideig szerintem ennél is maradok. Valahogy csokiból most elég volt egy időre :)
Tizedmagammal - akkor vagytok tízen.
VálaszTörlésKinike, elolvastam és ismét jól szórakoztam, és megállapítottam, hogy ha hivatalból nem kellene utálnod a Google-t, akkor igazán imádnod kellene, mert
VálaszTörlés-mondd, hol van még egy olyan munkahely, ahol az ember még csokibonbon tanfolyamot is talál?
-ahol megszervezhet egy csodás kar.partyt úgy, hogy azért nem kell minden fillért számbavenni?!
-ahol ennyit utazhat, és munkaidőben mutogathatja az emberiség műveletlen felének a Louvreból azt, amit csak akar, elkápráztatva őket a saját felkészültségével,
-nekem erről a munkáról az jut eszembe, amit a Bécsi Filharmonikusok választottak a könyvük címéül: "És ezért még fizetnk is?"-hozzátéve: és ennyit?!!!!
Szóval, hidd el irigylésre méltó ez az egész!!!
ja, és tényleg tizedmagad a helyes
VálaszTörlés