2011. augusztus 11., csütörtök

Hauptsammelstelle

Elkezdtünk felkészülni a költözésre, ennek első lépéseként kipucoltuk a pincét. Mivel épp nálunk van a Zsolték kocsija (akik Budapesten lebzselnek), ezért megkerestem, hogy hova lehetne elvinni a kacatokat. Van a községben, amihez Zollikerberg falu tartozik, egy kis telephely, itt sok mindent átvesznek. Szépen odagurultunk, leparkoltunk az utcán, és bementünk megnézni, hogy mi a helyzet, minek hova kell kerülnie. Ekkor elénkpattant egy erős negyvenes vagy inkább ötvenes, inas-izmos hölgy, aki kérdezte, hogy miben segíthet. Andris mondta, hogy most vagyunk itt először, mire is a széles mosollyal kísért őszinte válasz: "Willkommen!" Nyilván, egy szeméttelepen csak ez lehet az egyetlen értelmes reakció. Utána megmutatta, hogy hova tudunk beállni a kocsival, segített kipakolni, szortírozni, illetve megmondta, hogy amit nem hagyhatunk ott, és azokra az anyagokra mikor szerveznek gyűjtést a faluban.
Nagyon jókedvűen jöttünk el, mert van egy igény, ezt szervezetten kielégítik (még ha kedden és csütörtökön fél 2 és fél 5 között is...), mindenki boldog, és profi a szelektív gyűjtés is. Szóval Sammelstelle rulez.

4 megjegyzés:

  1. Szóval ezért nem voltál a gép előtt fél kettő után!

    VálaszTörlés
  2. Ez mind nagyon szép, de azért az, hogy Bpen évente egyszer elviszik ingyen a lomot aház elől, szerintem kivételesen megemlítendő:)
    Ha még utána rendet is tennének, már igazán svájci lenne a dolog! Bár ez is javult, kell nekik seperni!Szóval ez még itt sem rossz.Not mentioned, hogy a romák ebben hogyan segítenek (fúj, ez gonosz volt:)

    VálaszTörlés
  3. Lomtalanítás itt is szokott lenni, csak különbontják, hogy mikor milyen anyagot visznek el. Igaz, nagyobb bútorokat ingyen csak 3 évente lehet kirakni.

    VálaszTörlés