2012. február 14., kedd

Nyugis élet

Nemdolgozni nem feltétlenül egyszerű, viszont sok lehetőséget rejt magában, csak jobban meg kell tervezni a napot. Ha be kell járni minden nap egy munkahelyre, akkor sok minden adott, gondolkozás és kitalálás nélkül jönnek a feladatok. Ha ez a keret nincs meg, akkor van olyan, hogy elúszik az idő, de sok minden jó is történhet.
Ebben a nemdolgozós fázisomban eddig egész jó vagyok, nem igazán szaladnak el a napok, hanem van értelmük. Nem kell persze nagy dolgokra gondolni, csak rendben van a háztartás, készül pl. kalács, nem csak végszükség esetén mosok, akkor viszont 6 órán keresztül, sőt, még egy csokor tulipán is termett a nappaliban. Ezen kívül végre elkezdtem a terhesjógát, van egy 70 perces dvd-m, amit minden nap meg szeretnék csinálni. Eddig 2-ből 2 az eredmény, de nálam minden ilyennél a harmadik nap/alkalom a kritikus, úgyhogy holnap kérdezzetek rá. De inkább csak este.
Van idő barátnőzésre is, persze ez inkább hétvégére esik (pl. esküvői tanúi minőségemben ruha-, cipő-, és ékszer-keresgélés), de csütörtökön épp reggelizni megyek, szigorúan munkaidő előtt. Belefér a kulturálódás, kikerülve a legnagyobb tömegeket, habár a Kunsthausban ma délután 1-kor így is tele volt a kiállítótér, ami egy kicsit meglepett. Az aktuális időszakos kiállítást mintha csak személy szerint rám szabták volna, tele téli tematikájú képekkel, aminek úgy a bő 60%-a németalföldi. Többre a magamfajta nem is vágyhat. Tudom, hogy nagy tudományos eredmények nem állnak egy ilyen tárlat mögött, ez látszott a kissé erőltett kategorizáláson is, de engem nem nagyon zavart, egyszerűen élveztem a képeket.
Folytatódott a svájci-német kurzus (ahonnan szerencsére lelépett a németül nem tudó csoporttárs, úgyhogy végre lehet majd haladni), meg lesz terhestorna is Adriankával karöltve. A manó érkezésére elkezdünk lassan készülni, lehet, hogy belátható időn belül veszünk bútorokat például. De legalábbis nézelődünk a témában. Nem kell azt elsietni.
Amúgy a manó-híradó legújabb újsága az, hogy egy-egy jobban sikerült rúgás már kívülről is egyértelműen látszik, egyszer még az Andrisnak is sikerült elcsípnie, pedig ahhoz türelmesen kell bámulni az amúgy mérsékelten izgalmas hasamat.

2 megjegyzés:

  1. Látod, Kinike, sok szempontból egy a sorsunk! Bizony nem is olyan egyszerű értelmesen eltölteni napok sorát, ha nincs munka, ami szabályozza az életünket. S nekem még az sincs meg, hogy na, sütök valakinek egy jó sütit, hacsak nem akarom a kollégákat kényeztetni. Volt már rá példa!Mindegy, te végül is erőt gyűjtesz az elkövetkező 20-25 évre:), aludd ki magad előre:)

    VálaszTörlés
  2. A nagy nyugalmat felhasználhatnád, hogy virtuálisan körbevezess minket az Új Lakásban.

    VálaszTörlés