2013. október 11., péntek

Dávid 1 éves és 4 hónapos

A hónap látványos fejlődése szellemi téren jelentkezett: sokáig elnézeget könyveket, különösen a böngészőket. Főleg állatokat ismer föl bennük - cica, kutya, varjú, róka, bagoly, gólya, papagáj, mókus, béka, malac, kecske, ló, tehén. Ezen kívül menő a motor, autó, busz, markoló, bicikli, és rendszeridegen elemként a csillag és az óra. Más könyveket is szívesen lapozgat, pl a Tölgyerdő meséi sorozatot (a Róka zoknija és a Malacbújócska van meg, angolul).

A sima epítőkockák most épp pihennek, de a Szalay gyerekektől kölcsönkaptunk pár Duplót, és megtanulta őket összerakni.
Mozgásfejlődésben nem volt nagy áttörés, habár mintha egy kicsit jobban kísérletezne a járással. Már egész flottul föláll, és kb 3 lépést megy, utána elesik. Tekintettel a fejleményekre, értékelném, ha záros hatáirdőn belül nem kellene már mindenhova cipelni.
Az evés rapszodikus. Van, amikor csak ímmel-ámmal, van, amikor meg kétpofára. Megfigyeltem, hogy nem szereti két egymás utáni nap ugyanazt enni. Első nap még örül az új íznek, felfedezi, kóstolgatja, másnap ugyanaz már unalmas. Viszont mennek a rendes felnőtt kaják: pörkölt nokedlivel, rizottó, húsos és gombás hasé, stb.
Nagyon társaságigényes. Egy napig még szívesen elvan itthon és a környéken, de két napig ugyanez már nyűglődéssel jár. Igyekszem hét közben mindenféle találkákat, sétákat szervezni más anyukákkal, hogy lásson új arcokat is, illetve fix megmentő a játszóház a szomszéd faluban. Januártól már heti három napot fog bölcsibe járni.
saját magáról nézeget fényképeket hangos "baba, baba!" kiáltásokkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése