2014. május 18., vasárnap

Ella 1 hónapos

Dávid születése után egy kolleganőm azt mondta, hogy ő egy "baby for beginners". Úgy tűnik, a feladatot megfelelően oldottuk meg, és felsőbb osztályba léphettünk, met Ella egyértelműen egy másik szint.
A gép most egy hasfájós gyereket dobott, úgyhogy már a hivatalos egy hónapos kontroll előtt ellátogattunk a doktornénihez, hogy adjon valamit. Adott is egy szirupot, amit a kisasszony lelkesen belefetyel minden étkezés előtt, de arról fogalmam sincs, hogy ettől könnyebb-e neki. Sírni így is elég sokat sír.
A legnagyobb nehézség pedig az esti fektetés, valahogy ebben az időszakban adja elő a "legéberebb kisgyerek" műsorszámot. Ha nagyon ügyes vagyok, akkor 9-re már alszik. Ha nem, akkor csak 10-re. A fektetés pedig 7 körül kezdődik.
Sajnos cumizni nem nagyon hajlandó, pedig néha úgy érzem, hogy az segítené 1) az emésztését, 2) megnyugodni. Már próbáltunk öt félét, ebből egyet kb elfogad, ha nagyon ragaszkodom hozzá, és a cumit úgy ékelem be hogy ne tudja kiköpni (hordozóban működik).
Újabb különbség a bátyjához képest, hogy az eddigi pár perces autóutakat végigüvöltötte. Itt ismét jól jönne a cumi. Pláne, hogy vár ránk a szokásos berni túra magyar anyakönyveztetés és útlevél kérelmezése okán. Majd ezt egy olyan napra kell időzíteni, amikor Dávid bölcsiben van, és csak ketten élvezzük végig a két-három órányi ordítást.
Amúgy persze ilyen cuki baba:
És hogy az adatokat is megőrizzük az utókornak: 3490 g (kezdősúly 2810) és 51 cm (47-ről idult).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése