2015. április 18., szombat

Ella egy éves

az obligát egy éves szülinapi banánkenyérrel és a tőlünk kapott ajándékkal
Ella is egy éves lett, hurrá! Ezzel hivatalosan magunk mögött tudtuk mindörökre a csecsemőkorszakot ebben a háztartásban. Következőre unokákat vállalok.

Amúgy a kisasszonyról a következő rövid jellemzést tudnám adni: nem jó alvó, nem jó evő, nem kiegyensúlyozott, eléggé akaratos.

Részleteiben: átállt a napi egy alvásra, de ezt legszívesebben háromnegyed órával elintézi. Szerintem - habár nem tudja - ailg várja, hogy Dávid leszokjon a délutáni alvásról, és ez a sport megszűnjön a családban. Dávid viszont köszöni, ha módja van rá, akkor déltánonként több mint két órát teljesít. Éjszaka a hölgyemény továbbra is ébred egyszer, és éhen akar halni. Ez fél 1 és reggel között bármikor lehet. Reggel legalább elég sokáig alszik.

Az evést önállóan szeretné megoldani (ld. akaratosság), a kanállal még nem bodogul, úgyhogy darabos ételeket kell neki adni, amik azért megfelelően puhák is, 4 foggal feldolgozhatók. Pillanatnyilag egy fertőzés miatt nem kaphat répát, paradicsomot, úgyhogy eléggé meg vagyok lőve. Persze az evést egy idő után megunja, akkor nemes egyszerűséggel ledobja a tányért annak minden tartalmával együtt. Még nem találtunk olyan ragadós tányért, amit ne tudna lepattintani az asztaláról. Mivel nem eszik eleget, így visszakanyarodtunk az éjszakák problémájához.

Nagyon mozgékony, legszívesebben rajtunk mászókázik. Ügyesen mászik, áll, illetve oldalaz a kanapé mentén. Alakul az ülés, most már alapvetően képes rá, de elkezdtünk masszázsra is járni, hogy egy picit kilazítsák. Kisszéket is szokott már tologatni maga előtt, tehát picit "jár". Szülinapjára egy játék babakocsit kapott (amit Dávid szeret tőle lenyúlni).

a babakocsiba súlyt kell tenni, hogy ne boruljon föl
Nagyon sokat dumál, jókedvében azt mondja, hogy ápápáp, tádáááá, ha méltatlankodni akar, akkor bábábábábá. Erre mindig azt  mondjuk, hogy "hívom a baba szakszervezetet"! Tud integetni és tapsolni, illetve bedobni a formabedobóba a hengert. Tud amúgy nagyon cuki is lenni, ezt általában a családtagokkal való hangoutoláskor szokta bemutatni. A kis politikus.

Okos manó egyébként, pl idehozta nekem a cipőjét, leült, és megvárta, hogy ráadjam. (Ő, aki nem marad két másodpercnél többet egy helyben, illetve nem tud ülni.)
azért néha összejön az ülés, ha van motivéció
Ja, 8180 g és 72 cm.
nagylány törkvések
Dáviddal nagy a szerelem

1 megjegyzés:

  1. Jaj, annyira helyesek! :) Utólag is boldog szülinapot, jól lemaradtam róla, épp ki tudja, hol állt a fejem. :) Amúgy Fanni is elég diplomatikus, itthon majdnem minden öltözésnél üvölt, de eddig a gyerekorvosnak és az ortopéd orvosnak is szó nélkül hagyta, hogy macerálják és öltöztessék. Ez valami anti-fehérköpeny-fóbia lehet.

    VálaszTörlés