2016. április 18., hétfő

Ella 2 éves


Folyamatosan dumál, kezd ragozni, múlt időt használni, és 5-6 szótagos szavakat is első hallás után elismétel. Sokat tisztult is a beszéde - legalábbis mi jobban értjük.

Nagy játszóterezős. Ha van hinta, akkor szinte semmi más nem érdekli. A bébihintából nem lehet kivenni, a nagy hintán persze kicsit jobban elfárad, onnan le-leszáll. Csak, hogy másfél perc után visszaüljön. Hinta hiányában jó a csúszda is, és ha minden kötél szakad, akkor ráfanyalodik a homokozóra.

Villám sebesen motorozik, tud szlalomozni, és a lejtőn már fölemelt lábban gurul.

Tegnap délelőtt volt nálunk hatalmas buli, együtt ünnepeltük Ella második, Babu hatodik és Sonja harminchetedik szülinapját. Volt 4 család, 9 gyerek, sok kaja, és nagyon sok ajándék. (Ez utóbbinak megfelelően sok csomagolópapír szanaszét.)
torta-görögsaláta-mézesmustárosvirsli-húsusésspenótoshasé-pogácsa
Ella és kisDávid művelődnek
a Vanda által varrt új ruhában
Dávid segít bontogatni
Csúszda! (A spontán, utolsó pillanatban vett nem-főajándék, és persze a legnépszerűbb.)
Babaház! (Családi összefogásból.)
Ella egy kis ragacsos csokitortáért hajlandó feladni "nem-eszem-édességet" elveit
levezető játék
Délután még elmentünk egy kisgyerekeknek adott koncertre. A célközönség 1-3 éves volt, ehhez képest a sztorit Dávid sok segítséggel talán megértette, a picik tuti nem. Viszont szabad volt közben jönni-menni, mesélőt és kisboszit nézni, és akár beszélgetni is. A végén pedig meg lehetett nézni pár hangszert (csak 4 zenész volt), és egy kicsit ki is próbálni.
Ella lelkesen csilingel
Ellának nagyon tetszett a lényeg: a mesélés közben folyamatosan monda, hogy most már jöjjön megint zene. Remélem, hogy pár év múlva már komolyabb programra is lehet őket vinni. 5 éves kortól vannak előadások az Operában és a Tonhalléban is. Már alig várom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése