2017. március 29., szerda

Ella műtéte

A két ünnep közötti családi őrületben egyszer csak kiderült, hogy Ellának bizony lágyéksérve van. Ez január végén hivatalosan is megállapítást nyert, és kaptunk egy időpontot március 23-ra, hogy egy ambuláns műtéttel befoltozzák a lyukat.

A betegfelvételt követően először előtt jött egy nővér, aki egy képeskönyv segítségével elmesélte neki, mi fog történni, majd kiválaszthatta, hogy milyen színű kötést kér majd a kezére (a gyerekeket tokától bokáig bekötözik, hogy ki ne szedjék a branült. Végül nem a választott színt kapta), illetve milyen illatú legyen az altatógáz. Ezután kapott egy "felejtő-szirupot", amitől elbódult. Pontosabban úgy viselkedett, mint egy részeg: dölöngélt az ágyában, és mindenen rötyögött. Kacarászva tolták be a műtőbe is, ahol vele voltam, amíg a választott csokifelhőben el nem aludt.


Műtét után az ébredőbe mehettünk, és ott ücsörögtünk vele, amíg ki nem nyitotta a szemét. Simogatni nem volt szabad, hogy magától ébredjen föl, különben morcos lesz.


Ébredés után könyveket nézegettünk, majd egy idő után vissza lehetett menni a reggeli kórterembe. Itt Ella gyorsan kapott egy kincstári zsömlét, majd még egy kicsit, ezután igazán már csak két csomag ropit könyörgött ki. Szegény kölök előző vacsi óta nem evett, és eddigre már majd nem 11 óra volt, úgyhogy nem csodálom, hogy éhes lett. Végül a reggel 7 órás érkezést követően délután 2-kor engedtek haza.

Dávid nagyon vitézül tűrte, hogy reggel, miután én Ellát elvittem autóval, Andris őt fölébressze, és az ovi 7 órás nyitásakor pontosan le is passzolja.

Ella a műtét óta a lábadozási időt azzal töltötte, hogy megtanult rollerezni. Mikor máskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése