2012. június 5., kedd

60

A nagy várakozást egy kicsit érdekesebbé tette az elmúlt pár napban a Gyémánt Jubileum, amit a BBC szerencsére a honlapján is közvetített. Imádom ezeket a szélsőségesen brit eseményeket: gond nélkül lenyomnak egy háromórás TV-műsort arról, hogy pl nagyon-nagyon sok vízi alkalmatosság lecsorog a Temzén, de igazából semmi sem történik. Sebaj, generálnak történéseket: pl. a milleniumi gyaloghídon amatőr festők örökítették meg a vízi parádét, velük lehetett beszélgetni; egy másik helyen vicces történelemóra volt; találtak hadihajókon szolgáló háborús veteránokat, akik anekdotáztak; illetve a kedvencem az volt, hogy rendszeresen tudósított a Temze partján álló St Thomas kórház arról, hány baba született addig a nap folyamán. Természetesen az időjárás kifogyhatatlan mennyiségű témával szolgált, főleg, miután elkezdett szakadni az eső. Ez a tömeget nem zavarta, és mindenki büszke volt rá, hogy nagyon brit faszagyerek, legfaszagyerekebb pedig maga a Királynő, aki az esőben (na jó, egy tető-féleség alatt) végigácsorogta a teljes felvonulást a maga hajóján. Végülis még csak 86 éves.

A tegnap esti koncertet kihagytam, de ma láttam az ünnepi istentisztelet végét, egy kicsit a díszebédből, aztán a hintós felvonulást, az erkélyről integetést és a repülős tisztelgést. Mindennek persze semmi értelme, de annyira angol, és annyira lelkes volt mindenki, hogy nem lehet őket nem szeretni.

Végezetül itt egy videó, ahol Károly herceg köszönti a Királynőt.

Thanks Ma'am :)

2 megjegyzés:

  1. nagyon jó, hogy elküldted, a videót! nem láttam ugyanis én ebből semmit! de persze nem értem, mit mond a Charles, azt nem írnád meg, hogy min nevetnek időnként akkorát? kéééérlek..
    nagyon tetszett a királynő frizurája, meggyőzött, nem kell mindenkinek befestetnie a haját, van, akinek ez áll jól:),rémes a ruhája viszont, de persze, nem voltam ott, ki mondta volna meg szegénynek:)
    mi a baja a férjének, hogy kórházba kellett vinni?
    a Charles inge és nyakkendője sem volt egy siker-összeállítás, pláne ahogy meg volt kötve-de persze ezeket csak az veszi észre, aki nem a szövegre figyel, mert olyan tudatlan, mint én, és nem érti...sajnos

    VálaszTörlés
  2. Charles első félmondata az, hogy "Felséged... anyu!" Ez persze nagyon tetszik a tömegnek. Utána poénkodik a szervezők viccein (de én sem tudom, hogy ezek mik voltak), megköszöni mindenkinek a munkát. Aztán azon hálálkodik, hogy jó volt az idő - mivel nem ő mondta az időjárás jelentést. Erre vonatkozik: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-18018232
    Azt is mondja, hogy három fontos jubileumot ült már a Királynővel (ezüst, arany és most a gyémánt), és ezt plecsnikkel bizonyítani is tudja.
    Prince Philipp felfázott a vízi parádén, és asszem még mindig kórházban van, pedig vasárnap ünneplik a 91. szülinapját, addigra haza kéne mennie.

    VálaszTörlés