2013. augusztus 28., szerda

London, what else?

A második hétvégi kimenőm célja London volt, Melindával vettük nyakunkba a várost. Egy Covent Garden-közeli szállodában laktunk, itt találkoztunk péntek délelőtt, és rohantunk azonnal ki a városból a Harry Potter Studio Tour-ra. Itt három órát simán elkbóklásztunk, anélkül, hogy úgy éreztük volna, nagyon lassan haladunk, vagy abszolút mindent elolvasnánk. Láttunk jemezeket és díszleteket, megismerkedhettünk pár filmezési trükkel, ittunk butterbeer-t, és aztán csodák-csodájára semmit nem vettünk a boltban, mert nem tetszett a dizájn. Pech. Viszont a belépőjegyet szülinapi ajándékként kaptam Melindától, aki ezt poénból bele is írta a foglalásba. A kasszánál kaptam egy kitűzőt, hogy szülinapom van, erre a kávézóban adtak egy szelet csokitortát. Tiszta haszon.
HP után visszavonatoztunk a városba, és egy kis szusszanás után belevetettük magunkat az estébe. Egy vietnami étteremben vacsiztunk, majd elkolbászoltunk színházba megnézni a Spamalot című Monty Python őrületet. Éjfélkor enyhén totálkárosan zuhantunk az ágyba.
Szombaton nem volt szép idő, így az Oxford Street-en jártunk boltról boltra. Nem üres kézzel, ellenben soványabb pénztárcával tértünk haza. Délután aztán elmenetünk a Borough Market-re, sétálgattunk, néztük a sok finomságot, ettünk is, majd befutott Fergus (akivel 2007 óta nem találkoztam, idén pedig már harmadszor), és még vele forrócsokiztunk-kávéztünk-beszélgettünk egy jót.
Vasárnap megint városnézősebb idő lett, így gyalog mentünk a National Gallery-be. Út közben beszereztünk teát, majd a múzeumban megnéztük a 'Vermeer és a zene' c. kiállítást, mert én nem tudok egy Vermeer bulit kihagyni. A legjobb rész a végén volt, ahol részletesen, kinagyított és infrával készített képek segítéségével bemutatták a mester által használt technikákat. Múzeum után még elugrottunk Notting Hill-be, ahol beleszagoltunk a karnevál szélébe, de úgy döntöttünk, hogy túl sok az ember, meg amúgy is ki akartunk menni a Párizsból érkező Ricsiért a pályaudvarra, úgyhogy hamar elhagytuk a helyszínt. Ezt követően már csak fölkaptuk a cuccainkat, és kimetróztunk Heathrow-ra. Eléggé sűrű, és kerek 3 nap volt, folyt. köv. valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése