2014. április 11., péntek

Dávid 1 éves és 10 hónapos

Szuper időszakot élünk vele: érdeklődő, kiegyensúlyozott, és egyre kooperatívabb.
Vannak izgalmas programok: nagyobb játszóház, állatkert, illetve már elmentünk egy rövid hajózásra is:
habár a szerelésből úgy tűnik, de nem egy óceánt átszelő vitorláson utaztunk
Továbbra is nagy favorit a labda, szabadtéren focizik, de a gyerekpalánkon kosárra is dob - és most már tényleg dobja:

Kezdi érteni, hogy van olyan, hogy megyünk valahova, és ezt gyalog tesszük. Babakocsit csak a biztonság kedvéért viszünk, de alapvetően az az elvárás, hogy a kezünket fogva jöjjön. Tegnap nagy áttörésként gyalog mentünk a bölcsibe, majd bölcsi után egy játszótérre - mindkét út bő negyed óra Dávid tempójában.
A bölcsiben pedig lett egy barátnője, Hanna. Együtt játszanak, ölelgetik egymást, nagy a szerelem.
ez még egy tavaly decemberi kép, amit a bölcsi készített
Másik nagy kedvence a szomszéd Márti baba, csak ő a nagy ölelgetéstől még hajlamos felborulni, viszont nagyon jól bírja a gyűrődést. Két idősebb tesó mellett kell is neki.

Tegnap nagyfiúsan a WC szűkítőt is kipróbáltuk egy stratégiai pillanatban (fürdés előtt van egy eléggé tuti időpont), és meg is lett az eredménye már az első próbálkozásnak. Újabb büszkeség. Majd egy picit szoktatjuk az új rendszerhez, de azért a pelenkától még egy jó darabig nem fogunk elbúcsúzni.

Vannak persze még kisbabás dolgai is, pl. a reggeli és az esti tej. Ez szigorúan cumisüvegből történik, amit szigorúan nekünk kell tartani. Ha az üvegben tea van, akkor átveszi. Amúgy hibátlanul iszik bármilyen pohárból egyedül (rendes üvegpohárból is).

Nagyon beleszeretett a mesékbe, pillanatnyilag lefekvéskor fix egy Boribon (a "botos", a.k.a. "Boribon kirándul") és egy Maszat (főleg a "Dokkkkkhtor Maszat"). Vannak kedvenc részei, és sok mondatot be tud fejezni. A laptopon való mesenézést igyekszünk visszafogni, napi max. 10 percet bámulja a képernyőt. Műsoron van a Maszkabál (Tigris és Gomba), újabban Thomas egy kalandja, a Süsü főcímzenéje (ettől amúgy fél, és hozzánk bújuk, de ő kéri, hogy nézzük meg), néha egy David Attenborough természetfilm az elefántokról.

A nemrég beszerzett rajztáblán még nem alkot olyan sokat, de azért már firkált rá széles mozdulatokkal, majd trükkösen azt mondta, hogy ez egy szivárvány.

A következő havi összefoglalóban már az is fog szerepelni, hogy Dávid milyen báty. Izgi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése