2014. július 18., péntek

Ella 3 hónapos

Hát kéremszépen ez egy másik gyerek. Elmúlt a hasfájás, a reflux-helyzet is jobb, ezek hatására pedig egy sokkal kisimultabb kisbabával élünk együtt.
Egy héttel ezelőtti adatai: 4820 g (bodyban és többé-kevésbé száraz pelenkában) illetve 57 cm. Továbbra is vegyes étrenden van - ez mindekettőnk lustaságának tökéletesen megfelel: ő nem szeret szopni, de ha muszáj, csinálja, én pedig nem szeretek a tejért küzdeni. Úgyhogy kap innen is, onnan is, és béke van.
Tudományát tekintve az a nagy újdonság, hogy megtalálta a kezét, pontosabban a jobb kezét. A balról nem nagyon vesz tudomást. De a jobb keze felfedező útra szokott indulni az arcán, és általában a szájában köt ki:
hüvelykujj kötelezően fityiszben
Ezen kívül bőkezűen osztogatja a nagy, huncut vigyorokat, hason fekve a köldöke körül propellerként szép lassan elfordul, illetve a nagy játékban el is tud bólintani:
álmában még el is mosolyodott
És még egy nagyon fontos területen fejlődött a hölgy: lehet vele autózni! Már nem üvölti végig az egészet, hanem nézelődik, maximum picit nyüszög, majd szépen elalszik.
Háromhónapos szülinapjára Ella kapott saját szobát is. Ez úgy történt, hogy eredetileg egy szobában altattuk a gyerekeket. Aztán jött a hasfájós-nyűgös időszak, ekkor a kicsit áttettük magunkhoz. Most pedig felszámoltuk a vendégszobát (azért a kinyitható kanapé megmaradt egyelőre), bedobozoltuk az ott lakó könyveket, és a polcokra átköltöztettük a játékokat. Plusz betettük Ella ágyát. Így neki lett félig-meddig saját szobája, a nappaliban pedig csökkent a káosz.

2 megjegyzés: