2015. június 11., csütörtök

Dávid 3 éves

Ha jól látom, legutóbb fél évvel ezelőtt készült összefoglaló bejegyzés - azóta erősen változott a fiatalúr.

Habár továbbra is nagyon anyás, azért a dolog talán már nem olyan extrém, legalábbis jobban meg lehet vele beszélni a dolgokat. Például, ha úgy alakul, hogy egyedül fektetem őket, és Ella raplisabb hangulatában van, akkor Dávid türelmesen megvárja, amíg visszamegyek a kicsihez, visszaaltatatom, és csak utána folytatom neki a mesét/éneklést/ahol-épp-tartottunk-a-fektetésben-t.

Eljött a Nagy Megmagyarázhatatlan Félelmek korszaka is. Rosszat álmodik, illetve este mondja nekem, hogy majd nagyon vigyázzak rá a szomszéd szobából.

A lépcső már nem gonosz ellenség, sőt, fantasztikus fejlemény, hogy városban néha kézenfogva is hajlandó jönni. Ha épp nem rollerezik vagy biciklizik. Akkor a nem motorizált anyának szabad utána futni, de ez nem olyan nagy baj.

Mindezektől eltekintve azért egy jókedvű, kiegyensúlyozott gyerek továbbra is, akivel jókat lehet beszélgetni. Már kitartóbban, összefüggően lehet tárgyalni egy témát, nem csapong annyira, mint régebben. Érdeklődő, és egész jól figyel néhány mondatos magyarázatokra (ma pl. a trágya volt esti mesénél a téma, mert az egyik új Bori mesében egy tanyáról volt szó).

Még mindig vicces (szerintünk):
Amélie csodálatos élete Dávid módra
Nagyon jó testvér (az esetek 95%-ában):
Szeret vonatozni:
Szeret pancsolni:
ez a medence volt a szülinapi ajándéka (az alsó szomszéd nagy örömére)
Nagy biciklista:
És lovas:
Nem egy különösebben nagy evő, de szereti a vendéglátóipari egységeket:
a rapperswili Kinderzoo-ban
uzsonna a Cakefriendsben
Hanna továbbra is a szerelme, ebben nem történt változás:
buli a kórházparkban
A szülinapi tortáját illetően pedig eléggé határozott elképzelésekkel rendelkezett: legyen kék csokitorta három gyertyával és "színesekkel" a tetején. Íme a mű (még gyertyák nélkül):
nagyobb adag hatóságilag engedélyezett ételszínezékkel
Amúgy Dávidra jellemzően az ünnepléskor a tortával nem tudott mit kezdeni. Aztán lejöttek a Babuék, és akkor megjött az étvágy is hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése