2015. június 18., csütörtök

Ella 1 éves és 2 hónapos

Nagyon fejlődött az elmúlt hónapban. A legfontosabb újítása, hogy már hajlandó egy kézbe kapaszkodva sétálni velünk, a táv egyre komolyabbra nő. Hétfőn úgy adódott, hogy a bölcsiből babakocsi és mindenféle felszerelés nélkül hoztam el őket, úgyhogy Dávid gyalogolt, Ellát pedig egy darabig vittem. De aztán túl nehéz volt, így letettem, hogy jöjjön pár métert, addig is pihenek. Kis Sztahanovka pedig a lehetőséget megköszönve a bolttól hazasétált, ez a Google Maps szerint olyan 500 méter. Nagyon büszke voltam rá.
Önállóan is próbálkozik már a járással, egyelőre 4-5 lépésnél tart.
Nagyon jó megfigyelő, sok midnent próbál utánozni. Ennek köszönhetően egész hatékonyan tud már orrot fújni, próbál kezet mosni és mosakodni (de az a legnagyobb buli, ha Dávid szappanozza), segít öltözésnél. Cipőfetisitszta, igyekszik egyedül is fölvenni. Kedvenc játéka a saját lábbelijeit tartalmazó doboz kiapakolása.
a doboz tartalmának 80%-a még nagy rá
Evésben nyitott, szívesen kóstolgat. Egyelőre mindenféle hústól és gyümölcstől lelkes, a rágás nem riasztja vissza. A kenyérféléktől nincs túlságosan elájulva, de a tészta jöhet.
Ismerekedés a cseresznyével:
Már várjuk, hogy beinduljon az önálló járás és aztán a beszéd; főleg ez utóbbi - Dáviddal színesítve - nagyon izgalmas lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése