2016. február 25., csütörtök

Ella 1 éves, 10 hónapos és 1 hetes

Ez a dátum igazából Dávid életében fontos, mivel ő épp ennyi idős volt, amikor Ella született. Így hát most már régebb óta testvér, mint amennyit egyke volt.

Ella a nap szimbolikus jelentőségével mit sem törődve éli a 22 hónaposok felhőtlen életét. Nagyon sokat dumál, rendszeresen dalra fakad, mindenhova rohan. Már amikor nem dönt úgy, hogy 1) ő inkább visszafordul vagy esetleg 2) leül ott, ahol van, és nem moccan onnan. Akkor sem, ha az úttest kellős közepe a helyszín. Amúgy is erősen 2 éves kori tüneteket produkál, amennyiben egyértelműen belépett, és kényelmesen megtelepedett a dackorszakban. Törpe Torpedónak erős az akarata, nagy a hangja, és hihetetlen expresszív a mimikája. Egy blahalujza a világ - véletlenül vásárolt - legcukibb harisnyájában:

Dáviddal tudják nyúzni egymást, de azért a világgal szemben véd- és dacszövetséget kötöttek. Pl. megesik, hogy reggel közösen gyülekezik a két bölcsis csoport (Ella a lilába, Dávid a pirosba jár). Ha ez Dávidéknál történik, akkor Ella egy picit elveszettnek érzi magát - hiába vannak ott a saját csoporttársai és bölcsis nénijei. Egy ilyen alkalommal aztán szépen Dávid mellé telepítettük a reggelizőasztalnál, amitől azonnal vége szakadt a sírásnak, megtalálta a helyét, mi pedig el tudtunk menni nyugodtan dolgozni. Azt is mesélték, hogy ha a két csoport együtt megy sétálni, akkor ők ketten eléggé együtt maradnak, és dúlják föl az erdő nyugalmát.
Dávid rántottát készít, Ella elbűvölten nézi
Ella komoly nagylányos törekvésekkel is rendelkezik. Aztán ha valami nem sikerül - mert segíteni persze nem szabad (lásd dackorszak) -, akkor nagyon fel tud paprikázódni. Pl. szeretne egyedül öltözködni, de a cipzárt még nem tudja összeilleszteni. Vagy esti fürdés előtt lelkesen ráül a WC-re, habár a gyakorlatnak eredménye még soha nem volt. De büszkén trónol, és nem hajlandó leszállni, úgy kell átdobni a kádba.

Egyéb tevékenységei: néha firkálgat, könyvet nézni nagyon szeret, most tanulja a színeket, profi motoros, és a bátyjához hasonlóan hajlamos bárhonnan leugrani (de szerencsére viszonylag óvatos duhaj). A jelenlegi időjárás a kinti tevékenységeknek nem annyira kedvez, de a csúszda jöhet, illetve hinta, hinta, hinta minden mennyiségben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése