2009. július 13., hétfő

Lemaradás bepótlása időrendi sorrendben, visszadátumozva - I. rész

From Krk 2009
Breuer Panka születésnapját mltóképp megünnepelendő elmentünk Krk szigetére, ahol sok-sok jóbaráttal találkoztunk. Majdnem csak majdnem találkoztunk, mert az előre interneten lefoglalt kocsiról kiderült, hogy Ausztriától keletre nem lehet vinni, amitől majdnem bedőlt minden tervünk. De szerencsére Svájcban vagyunk, ami annyit jelent, hogyaz autóbérlő cég hajlandó körbetelefonálni önként és dalolva a konkurrenciát azért, hogy mi mégiscsak el tudjunk menni nyaralni. Habár az Andris eléggé ideges volt rájuk, azért azt ő is elismerte, hogy jófejek voltak. Az új autóért viszont ki kellett menni a reptérre, ennek megfelelően 2 órás késéssel tudtunk elhagyni Zürichet, így éjjel negyed háromra futottunk be a krki szállodába.
A szálloda nagyon jó volt, volt reggelire és vacsira büfés terülj terülj asztalkám, amit igazán csak a gugliban dolgozók fikáztak le, mert ők rémesen el vannak kényeztetve ilyen téren. Volt ezen kívül jópár kismedence is, meg jacuzzi, meg saját öböl, meg parti sétány Krk városába. Első este tartottunk kis táncbemutatót a többieknek: mi lindy hop stílusban bohóckodtunk, míg a Boék tök jól tangóztak, szépek voltak, és elegánsak.
Szombaton a társaság kb felének az a szuper ötlete támadt, hogy el kellene menni vízisíelni, ami a szomszéd falu mellett lehetséges is. Igaz, hogy nem csónak húz, hanem kötélpályás, de ez eleinte úgyis mindegy, ha a maximálisan megtethető távolság kb. 10 méter. Aztán jött a meglepi, mert a Bonak sikerült majdnem egy fél kört mennie. Ezt persze az Andris nem hagyhatta annyiban, és rögtön utána megtett majdnem egy egész kört, csak a végén esett el. Utána viszont gyanúsan nem akart kiúszni, csak összeszedte a léceit, ,és várt, illetve eléggé lelkesen integetett. Pár perc múlva esett csak le, hogy talán valami gond van, ekkor beküldtem érte egy motorcsónakot, Noresz pedig beúszott érte. Hát mit mondjak, nem nyújtott valami szép látványt: eséskor lefejelte az egyik lécet, ami megvágta a jobb szeme fölött, úgyhogy a fél arca vérben úszott. A társaság orvos tagjai lelkesen rávetették magukat, kitisztították a sebet, és tettek rá nyomókötést, majd elfuvaroztuk a helyi ügyeletre, ahol két öltéssel összevarrták, és kapott egy tetanusz oltást is.
A vasárnapi nap ehhez képest már eseménytelenül zajlott, mjd fél 3ükor elindultunk kis 9 órás, hazafelé vezető utunkra. Andris egész jól bírta, de a végére már elkezdett büntetni a tetannusz, a bal karját meg sem tudta emelni. Utána 2 napot otthon dögledezett.
Azért mindent egybevetve nagyon jó hétvége volt, és boldog szülinapot Panka!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése