2011. október 9., vasárnap

Gourmesse

Mint megtudtam, minden évben ősszel tartják Zürichben az ínyencek vásárát, ahol termelőkkel és kézműves termékeikkel lehet találkozni. És a legfontosabb, hogy kóstolgatni is lehet :) Nagyon ciki, de én idén voltam először, eddig valahogy elkerülte a figyelmemet.

Fénypontok:

  • létezik jó, sőt nagyon jó minőségű magyar borokat forgalmazó kereskedő Svájcban. Bock, Gere, stb.;
  • az olívaolajak és ecetek variációs lehetősége kimeríthetetlen;
  • a legjobb fondü-keveréket egy zollikerbergi sajtos készíti;
  • ha valaki képes Mecklenburg-Pomerániából idejönni, és elhozni vadhúsból készült szalámijait, akkor annak oka van, és venni kell;
  • Susannéék találtak olyan illatú bort, mint a szomorú emlékű új-zélandi nedűnk, ráadásul ezt itt, Svájcban készíti egy hölgy;
  • Fogatlan Elly néni Graubündenből 170 féle lekvárt készít, többek között olyan helyi gyümölcsökből és bogyókból, amiket pl. egy bajor sem ismer.
Ilyen vetélytársak mellett egy csokistand labdába sem tud rúgni, bármekkora csokiszökőkutat is tesznek ki a folyosó közepére.

És akkor a zsákmány (nagyon visszafogtam magam):

balról: mustár saszla szőlővel, gránátalmás ecet, rozmaringos olívaolaj és szarvas rillette
(lesz még egy fél rúd szarvasgombás szarvas-szalámi is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése