2011. szeptember 23., péntek

Tovább alakul

Egy hosszú hétvégét otthon töltöttünk, Andris érettségi találkozott, én pedig libahétvégéztem:
libulás Sikondán
Illetve megismerkedtünk legifjabb családtagunkkal:
Kedd este érkeztünk vissza Zürichbe, és szerda kora reggel már indultunk is Freiburgba elhozni az új bútorokat. A tökéletes bútorcsaládot amúgy a MOM Parkban a Butlersnél találtam meg. Rövid úton kiderült, hogy ugyanezek a bútorok Svájcban kétszer olyan drágák, mint Magyarországon vagy Németországban, úgyhogy a döntés egyszerű volt. Andris meggyőzte az egyik freiburgi boltot, hogy rendeljék magukhoz a cuccot, és mi majd onnan elvisszük. Erre került sor szerdán, egy Mercedes Transporter társaságában. A boltot nem volt egyszerű megtalálni, mivel az óváros kellős közepén volt, az utcatáblák gyönyörű gótbetűs csodák (de abból is a cirádásabb), tízméterenként van egy utcácska, úgyhogy a GPS állandóan le volt maradva a helymeghatározásunkkal. Végül véletlenül ráakadtunk. A boltba érve derült az ki, hogy az IKEA spéci. Ugyanis ezek a bútorok összeszerelve várták a szállítást. És totál esélytelen volt, hogy beférjenek az autóba. Végül két ember segítségével, a kartonból kicsomagolva betetriseztük őket valahogy. (Legböhömebb először be, majd szinte minden alá, tehát állandóan meg kellett emelgetni.) Végül irtó büszkék voltunk, hogy minden befért. A határon simán ment a vámkezelés, Zürichbe érve beugrottunk a Mátéért a gugliba, hogy jöjjön cipekedni. Lelkesen meséltük neki, hogy milyen ügyesek voltunk, és mesélés közben jöttünk rá, hogy egy darab bizony Freiburgban maradt. Vigasztalt a tudat, hogy úgysem fér volna be. Úgyhogy jövő szerdán megyünk egy újabb körre. (Azért nem szombaton, mert a pápa mikor máskor látogatna oda, ha nem most szombaton...)
Itt van pár darab az új szerzeményekből:
végre nem fekete könyvespolcok és olvasósarok
a vágyott tálalószekrény

7 megjegyzés:

 1. Milyen érdekes bútorok, egyfelől modern és letisztult, némi ómama almáriuma felhanggal. A fa előlap fiókokat rejt? Ha kész lesztek, tartasz majd egy kis online tárlatvezetést?

  VálaszTörlés
 2. Egyik legnagyobb dilemmám, hogy milyen könyvespolcunk legyen: ami legjobban tetszik (és még olcsóbb is, mint a másik kiszemelt...), annak ugyanilyen szegély van a tetején, tehát nem érnek össze az oldalai. Na most ezzel én nehezen békélek meg, de nálatok nem tűnik akkora katasztrófának...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon különlegesek! De azt nem értem, hogy hány ilyen könyvespolcotok lesz ahhoz, hogy az a rengeteg jelenlegi és a még több jövőbeli könyv elférjen? A képen nem tudtam eldönteni, hogy a bútor milyen színű? fehér vagy halványszürke? A tálalón a fa betét uolyan színű, mint a nagy asztal?

  VálaszTörlés
 4. ja, és azon jót mulattam, hogy végre nem fekete a könyvespolc, mintha azt más oktruálta volna kentekre...

  VálaszTörlés
 5. Zsuzsa:
  Igen, mindegyik bútornak fa fiókjai vannak, illetve inkább olyan, mintha zöldséges rekeszek lennének. Pár héten belül csinálok egy kis videót az új nappali-étkezőről, és fölteszem a "kész művet" a blogra.

  Tücsi:
  Asszem 2-3 polc működik szegéllyel együtt is :)

  Mamesz:
  Megvannak a régi könyvespolcok is, a vendégszobában lapulnak megrakva a kevésbé dekoratv könyvekkel. Ilyen újból csak kettőt vettünk, illetve holnap megyünk el még egy fiókos darabért. A fiókok színe kb passzol az asztalhoz, de nem tökéletesen. Nem is volt cél. Amúgy a bútorok antikolt fehér színűek.

  VálaszTörlés
 6. A fekete könyvespolcok a régi bútorokhoz passzoltak, de nagyon élvezem, hogy most "palettát cseréltünk" :)

  VálaszTörlés