2013. január 22., kedd

Hónapközi jelentés

Dávid annyira rákapcsolt, hogy gyorsan leírom, mi is van.
Van például reggeli és esti szoptatás. Több nincs. Hál' istennek. Ezt olyan egy hét leforgása alatt alakította ki a napi 5-ből. Tényleg ugrásokkal fejlődik. Amúgy a kajával kapcsolatban ma azt a vicces felfedezést tettem, hogy a répa ősellenség. Ami azért trükkös, mert pont ezzel a fiiiinom zöldséggel próbáltuk bevezetni a mellétáplálás műfaját. Dávidnek el kell magyarázni azt, hogy a 'minden hányásban van répa" nem egyenlő azzal, hogy "minden répa hányásba torkollik". Majd még igyekszünk.
Másik evéssel kapcsolatos programpont az ivás bevezetése lesz, erre egyelőre még nem nagyon hajlandó. A cumisüveg dedósoknak való, az már teljes elutasításra lel. Most beszereztünk ilyen-olyan csőrös poharakat, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.
Az evésnek köszönhetően vannak átaludt éjszakák, ezek is egyik napról a másikra köszöntöttek be. Fél 8-tól olyan fél 7-ig többnyire csönd van, utána még kis rábeszéléssel fél 8-ig ágyban lehet tartani a dedet. Nagy luxus.
Anyu jött rá, hogy Dávid szól, ha bekakilt. Ez valószínűleg azért is van, mert a pelenka tartalma komoly változásokon esett át az elmúlt hetekben, és jobban zavarja.
Vadul kúszik, bejárja Tolnát-Baranyát, hol előre, hol tolatva. Persze vannak jobban és kevésbé motiváló célpontok:

Ezzel a sok-sok új tudással felvértezve ment tegnap újra bölcsibe, ahol elámultak, hogy jött egy másfélszer akkora, kúszó, evő gyerek a pici baba helyett. Ja kérem, the times are a-changing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése