2013. március 11., hétfő

Dávid 9 hónapos

A kilencedik hónap is bővelkedett még betegségekben, de már rutinosan nyomtuk. Pillanatnyilag csak az orrát kell napi párszor porszívózni, az már semmi.
Na de a pozitívumokról:
Irtó aktívan mozog, az ülés kevésbé érdekli,
mielőtt elmászott volna
a helyváltoztatás azonban annál jobban. Kiskutyaként közlekedik négykézláb, 5-7 métert simán megtesz, ha elég erős a motiváció. Már jön üdvözölni, illetve követ a konyhába, ha hallja, hogy ott teszek-veszek. A küszöbök előtt még megtorpan, és jól meggondolja, hogy ezt az akadályt hogyan vegye. Ha elért a célszemélyhez, hasra vágja magát, repülőzik, és várja, hogy fölvegyék.
Régi kedvelt dolog volt a fürdés utáni masszázs, ez már nem megy annyira:
"a papucsod sokkal érdekesebb"
A másik gyarkolásra érdemes dolog a felállás, a mászás tökéletesítése után erre a napokban nagyobb figyelmet fordított. Alakul:
egyelőre inkább spiccben
Evés terén nincs hatalmas újdonság. Foga még nincs, úgyhogy pépezünk, de szépen színesedik a paletta: gyümölcsökből csúszik az alma, körte, barack, és nagy kedvenc a banán, zöldségekből megy a sütőtök, krumpli, édeskrumpli, borsó, paradicsom, répa, cukkini. Ezen kívül eszik húst, rizst, tésztát, joghurtot, túrót, kenyeret, babakekszet és puffasztott rizs korongokat:
rizskeksz majszolása
Továbbra is szeret bölcsibe járni, betegségek miatt pár alkalmat kihagyott, de szerencsére ez nem befolyásolta a kedvét. Egyre nagyobb buli a dolog, mivel oda tud menni, ahogy történnek a dolgok, és jobban részt tud venni a projektekben, mint pl. papírnyuszifestésben kézzel tapicskolva. Szépen lassan nyílik számára a világ.
a bölcsis csoportszobában
Mivel nap közben már gond nélkül ébren van 3 órát (és ezt lehet egy picit nyújtani is), így el lehet menni programokra. Voltunk pizzériában
kapott egy kis pizzaszélet
és Chagall kiállításon is
leginkább a kiállítótér visszhagzása érdekelte

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése