2013. május 9., csütörtök

Megérkezés Hongkongba

Mázlink van ezzel a Dáviddal.
Az úgy volt, hogy kedden este letettük aludni, kb a délutáni altatás rituáléjának megfelelően. Másfél óra múlva pedig kivettük az ágyából, amit ő mosolyogva nyugtázott, Máté kivitt a reptérre, ahol 5 üveg bébiétellel gond nélkül átmentünk a biztonsági vizsgálaton, és 11-kor fölszálltunk Hongkong felé. Ezután egy légikísérő pasas installálta a fiatalúr ágyát, Manó kapott esti tejet, fölé csíptettünk egy takarót sötétítés céljából, és pár cumivisszaadástól eltekintve csönd volt reggel 7-ig (európai idő szerint 7-ig). Aztán reggelizett, játszott, tízóraizott, majd még belefért az útba egy újabb rövid alvás, és leszállásra felébredt, amikor amúgy is le kellett szerelni az ágyat. Hazáig mosolygott, ismerkedett az unokatesókkal, akik kijöttek elénk a reptérre. Utána felfedezte a lakást, kapott vacsit, fürdés, és újra alvás. Az éjszaka első fele még kissé turbulens volt, fél 1-ig óránként be kellett hozzá menni, de aztán fél 1 és fél 7 között nyikk nélkül szunyált. A reggeli tej után szinte azonal visszatettük, és húzta tovább a lóbőrt negyed 9-ig, amikor is fölébresztettm, gondolva az estére. Hátha így le lehet majd tenni a szokott időben, és megtörténik az átállás.
reggel negyed 9-kor
Egy nagyon jó kis lakásban lakunk az Eszterékkel szomszédos házban. Van 2 hálószoba, és még Juli régi kiságyát is megkapta Dávid, úgyhogy igazán ideális manókörülmények között van.

kilátás a 20. emeletről, háttérben a hongkongi felhőkarcolók
Ma Eszterrel és Julival elsétáltunk a gyönyörű tengerparti sétányon a boltig, tényleg teljesen nyaralás érzésünk van! Összevásároltunk mindenféle érdekes dolgokat: Andris a szokatlanra utazott, én a brit kajákra néhol kis ázsiai beütéssel. Az még nem világos, hogy ezekből mit fogok főzni, de majd kitalálok valamit.

Ma elvileg még Fergusszel, az angol au-pair családom középső gyerekével is találkozunk, ha összejön ezzel a kajlával a randi. Állásinterjúkra jött, de többet még nem tudok. A találka azt is jelenti, hogy bemegyek/bemegyünk HK-Islandre, és meglátjuk, hogy milyen az igazi város.

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Falra szerelhető kosár-szerűség. Ilyen: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTUPOFG54A3twXdRgXpkGiAqjlIZb5Ziiryc0Ja6eKrvy-YI626

      Törlés
  2. És abba belefér egy egyéves?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dávid egy kicsi típus, ő még ütközésig, de belefért. Az alvásmennyiséget elnézve nem volt neki olyan kényelmetlen.

      Törlés
  3. Hát mi ezt még nem próbáltuk, és ahogy elnézem, megint kinőttük. Jut eszembe, hány centi Dávid?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, ilyen csak tranaszatlanti járatokon van.
      Dávid kb 72-74 centi környéke.

      Törlés