2013. június 12., szerda

Dávid egy éves

banánkenyér "torta"
Az adatok egy év távlatából:
48 cm -> 74 cm = +26 cm
3350 g -> 8550 g = +5200 g (fosós-hányós betegség után frissiben)

Tud forogni, kúszni, mászni, ülni, kapaszkodva felállni, és bútorok mellett oldalazni, illetve a kanapéra és minden megfelelő magasságú objektumra fölmászni. Meg nagyokat röhögni, és könyvben lapozni, habár a tartalma már kevésbé érdekli.

Van két foga alul, jön négy fölül.

Sok mindent eszik, de fogak hiányban a rágás még ismeretlen sport. Azért kenyeret, kekszet, banánt majszol egyedül is, de a bármilyen szinten való önálló evéstől azért még messze vagyunk.

Túl van pár gyomros és lázas betegségen, illetve két középfülgyulladáson. A doki azzal bíztatott minket, hogy a következő télen ezekből még több lesz, de utána javul a helyzet.

Szereti a társaságot, gyerekekkel barátkozik, felnőttekkel szemben mostanság tartózkodó lett. A tömeg nem zavarja, inkább mozizik benne.

Volt már Budapesten, a Balatonnál, Zermattban, Bécsben és Hong Kongban. Egy hét múlva a lista Berlinnel bővül. Az utakat mindig nagyon jól bírta, jetlag leküzdésében profi.

Eléggé jól alszik, az éjszakát jó esetben átalussza, rosszabb esetben azért párszor be kell hozzá menni, és a szájába visszadugni a cumit. Vannak ilyen szempontból jobb és rosszabb periódusok. Nap közben még kétszer szunyál, úgy vettük észre, hogy még nem áll készen a napi egy alvásra.

Ezek a "nyers tények", közben pedig egy kiegyensúlyozott, és eléggé vicces kisgyerekkel élünk együtt, aki szereti a zenét (Ella Fitzgeraldra nagyokat vigyorog), imád négykézláb fogócskázni a dohányzóasztal körül, és a maga babanyelvén hosszadalmas monológokat is tart néha.

Nagyon várjuk, hogy induljon el, és aztán eredjen meg a nyelve (számunkra is érthető formában)!

2 megjegyzés:

  1. A megszólalás milyen nyelven lesz vajon?

    VálaszTörlés
  2. aztán meg majd próbáljátok rá venni, hogy üljön le végre és maradjon végre csöndben... :-)

    VálaszTörlés