2014. június 11., szerda

Dávid 2 éves

Apukám csak úgy hívja: a Vicces Gyerek. Tényleg nagyon vicces, és keresi is a maga szintjén a poénokat. Pl.: "Mit mond a kutya?" Kis gondolkodás: "Miau." Aztán elröhögi magát, és mostjómegtréfáltalak-hangsúllyal mondja, hogy "Vau." Vagy "Wuff", attól függően, hogy éppen milyen nyelven jutott eszébe.
Németül amúgy is kezd alakulni a dolog, rájött, hogy ha valaki nem érti, akkor pici sviccer szókincsét veti be. A bölcsis daloknak pedig kezd érthető lenni a szövege.
Amúgy is szeret dalra fakadni, és vannak énekek, amik csak üvöltve jók, ilyen pl. a "Volt egyszer egy kemence" kezdetű örökbecsű. A hinta-palinta mehet normális hangerővel. A Maszkabálból a Tigrist pedig a lehető legmélyebb hangon, szemöldököt szigorúan összevonva kell előadni.
Legviccesebb beszólását Andris kapta. Egyik este fürdés után öltöztette, közben halandzsanyelven énekelt neki. Dávid figyelt, majd a dal végén azt mondta: "Úr-isten!"
Nyelvileg abszolút szivacs-állapotban van, most csak úgy ragadnak rá a szavak. A repülőgép a kifutópályáról száll föl, a boltban a kosárból a futószalagra pakolunk ki, egyik kedvenc étele a mozzarellagolyócska.
Persze a dackorszakba is belépett, de talán nem olyan vészes a helyzet. Főleg az öltözködés során van ellenállás, illetve többet nyafog (szinte nulláról epszilonra emelkedett), de ha kb. ezzel a szinttel megússzuk, akkor az nekem oké.
Végül képek az itthoni ünneplésről:
Első a "torta", ami bolti süti, eléggé vacak is volt. A hétvégi bulira lesz házi csokitorta.
Le is cserélte inkább egy Túró Rudira. Utána a piskótatekercset is megette azért.
Ajándékbontogatás
Kis edénykészlet
Hát ez meg mi?
Egy kis konyha! (Kép másfél órával későbbről, mire Andris összeszerelte.)
Szülinapon jár az extra Thomas-nézés Apuval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése