2011. június 15., szerda

Katie Melua

Voltunk Katie Melua koncerten!
A jegyeket még karácsonyra kaptam az Andristól, és tulajdonképp egy elhalasztott koncertről van szó, mert az eredeti időpontot le kellett mondania Katie-nek. Kedvesen meg is köszönte, hogy az emberek kitartottak, és megvárták őt 7 hónappal később. Amúgy a Hallenstadion (több mint 10,000 férőhelyes) dugig volt tömve.
Volt az egyik kedvenc számom is tőle

meg még néhány régi, ismert darab. De ez alapvetően lemezbemutató turné, úgyhogy sokat játszott az új albumáról, amit nem ismertünk, de nagyon sokszínűnek tűnt, érdemes lenne beszerezni. (Andris szerint annyi volt közös a dalokban, hogy ugyanaz énekelte őket. Ez jól jellemzi, hogy a zene minden, csak nem egysíkú :))
Íme két szám:




Költői kérdés: mi a fenének erőltetik a koncertszervezők az előzenekarokat? Értem én, hogy kiugrási lehetőség, de senki nem kiváncsi rájuk, és csak idegesítő, hogy ott húzzák az időt. És a social media korszakában sokkal több embert érnek el online, mintha estéről estére párezer embernek zenélnek, akik alig várják, hogy végre befejezze az ismeretlen, és jöjjön az, amire jegyet vettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése