Szombaton voltam megint
Laughing Lemon kurzuson, ezúttal kenyereket sütöttünk. Az időjárás "kedvezett" ennek a tevékenységnek, mert havazott, így direkt jó volt, hogy folyamatosan ment két sütő.
Készült bagett, ír szódás rozskenyér, kalács, bagel, pizza, socca/farinata (csicseriborsó lisztből készült lepény-féleség), focaccia.
Íme néhány kép a bagel-készítésről, az volt nekem az igazi újdonság:
|
méricskélés |
|
formázás |
|
előfőzés |
|
bundázás szezámmal és mákkal |
|
kisültek |
Úgyis régóta tervezek egy brunchot sok-sok vendéggel, ezek pont jók lennének.
A többi kenyér féle:
|
a repertoár még tovább bővült |
És művem, az ír szódás kenyér, ami szépségesen rusztikus, csak sajnos nem finom (nem az én hibám, ez egy ilyen kenyér, nem magában kell enni, sajttal pl egész jó:
A végén pizzázás Susannéval:
|
Jack képe |
Mondd, a bagel tényleg olyan tömör, rághatatlan száraz karika, vagy eddig én félreértettem valamit?
VálaszTörlésTömörnek viszonylag tömör, de egyáltalán nem száraz, belül puha, kívül picit ropogós.
Törlés