2013. április 23., kedd

Kenyérsütés Jackkel

Szombaton voltam megint Laughing Lemon kurzuson, ezúttal kenyereket sütöttünk. Az időjárás "kedvezett" ennek a tevékenységnek, mert havazott, így direkt jó volt, hogy folyamatosan ment két sütő.
Készült bagett, ír szódás rozskenyér, kalács, bagel, pizza, socca/farinata (csicseriborsó lisztből készült lepény-féleség), focaccia.
Íme néhány kép a bagel-készítésről, az volt nekem az igazi újdonság:
méricskélés

formázás

előfőzés

bundázás szezámmal és mákkal

kisültek
Úgyis régóta tervezek egy brunchot sok-sok vendéggel, ezek pont jók lennének.

A többi kenyér féle:
a repertoár még tovább bővült
És művem, az ír szódás kenyér, ami szépségesen rusztikus, csak sajnos nem finom (nem az én hibám, ez egy ilyen kenyér, nem magában kell enni, sajttal pl egész jó:

A végén pizzázás Susannéval:
Jack képe

2 megjegyzés:

  1. Mondd, a bagel tényleg olyan tömör, rághatatlan száraz karika, vagy eddig én félreértettem valamit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tömörnek viszonylag tömör, de egyáltalán nem száraz, belül puha, kívül picit ropogós.

      Törlés