2013. július 20., szombat

Oázis

Az oázist mi csináltuk 2 nap folyamán.
Pénteken szabadnapom volt, mivel Stefan, a kollegám felajánlotta, hogy átveszi a telefonügyeletet, mert amúgy is be kell mennie. Ezt kihasználva leadtam Őmanóságát a bölcsiben, majd elkötöttem az autót, és elmentem virágokat venni. Kidobáltam a 3 éves növényeket, amik soha nem hoztak virágot, csak szép hosszú karókká nőttek, amiken néha voltak levelek. Aztán azok is elszáradtak. A hároméves gyökérzet felszámolásához égővörös lábkörmökkel futottam neki - ha harc, hát legyen harci festés is.
Andrisnak meglepetés volt a projekt. Nagyon örült neki, majd továbbgondolta, így a szombatot az IKEÁban kezdtük (együtt reggelizve 100 másik családdal):
büszke vásárló
Vettünk még pár növényt, mert előző nap csak 4 ládára való hozzávalót vettem, és 5 van, illetve 16 doboznyi teraszburkoló falapot. Még jó, hogy böhöm nagy kocsit vettünk:
teltház
Dávid a félbeszakított délelőtti alvása után (elaludt hazafelé az autóban, és fölébredt, amikor kiszedtük) egy kétórás délutáni etappal örvendeztetett meg minket, így volt idő befejezni a teraszt, sőt, még ebédelni is:
leburkolva
ha nem nyitjuk ki teljesen az asztalt, akkor a nyugágyak is elférnek
igazi nyári ebéd
Be kell vallani, hogy a projektnek két nagy motiválója volt:
1. Marináék jöttek kedden látogatóba, kint ebédeltünk, és olyan cikinek éreztem az elhanyagolt erkélyt. Nem volt egy kellemes hely.
2. Kedd eset Petiéknél voltunk vacsizni, akik nemrég költöztek új lakásba, és a teraszuk hasonlóan volt leburkolva, plusz szép új virágokkal volt tele a balkonládájuk.
Ezúton is köszönjük mindkettőjüknek a bankszámlánkba ütött lyukat :)

3 megjegyzés:

  1. Kéne "előtte" fotó is!
    Nagyon szép lett. A burkolólapokat csak le kell rakni, vagy rögzítettétek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alatta szürkére festett beton van, az "előtte" állapot 5 ládányi döglött kórót és általános bútorkáoszt tartalmazott.
      A lapokat csak le kellett rakni, 2x2-es négyzeteket lehet egymáshoz pattintani. Alatta le tud folyni a víz, felszedni hasonlóan 10 perc lenne.

      Törlés
  2. Éljenek Marináék és Petiék!:)

    VálaszTörlés