2010. június 16., szerda

Látogatás a múzeumban

Ma ismét rádöbbentem, hogy egy csomó olyan ember dolgozik egy múzeumban, akinek tök mindegy, hogy hol végzi a munkáját, csak éppen ezt a helyet találta meg.
Mivel kezdett egy új hölgy a személyzetiseknél, ezért a múzeum egyik kedves dolgozója (amúgy szobatársam felesége) tartott a 3 személyzetisnek és nekem vezetést az állandó kiállításokon. És akkor kiderült, hogy ha ránéznek erre a tárgyra:

akkor fogalmuk sincs, hogy mit látnak. Én tudtam, úgyhogy kiestem a tippelős játék folytatásából. Megkapták azt az információt is, hogy ereklyetartó. És ekkor sem tudták elképzelni, hogy mi lehet benne. Pedig a tartó formáját tekintve hármat tippelhettek volna... Innentől kezdve persze az is meglepetés volt, hogy egy ereklye egy katolikus templom építésének az előfeltétele.
De azt hiszem a teljes mélypont az volt, amikor egy szekrényre festett jelenet-sorozatban nem ismerték föl Tell Vilmost. Hogy néznek az emberek egy múzeumi tárgyat?

2 megjegyzés:

  1. Az első panaszra persze azt tudom mondani, hogy a zürichiek protestánsok,akik alapból elvetik az ereklyekultuszt - jobb ha semmit se tudnak róla. Hogy Tell Vilmost miért nem ismerték fel, arra viszont nincs magyarázatom. Tán nem jártak iskolába...

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is Tell Vilmoson vagyok kiakadva...

    VálaszTörlés