2010. június 30., szerda

Július előtt utoljára

Nem történik semmi eget rengető, de gondoltam, jelentkezem azért. Címszavakban:

Múzeum
Próbálok közgazdásszá válni - a sors fricskája, hogy pont egy múzeumban történik. Fejemben újabb tanulmányok körvonalazódnak.... Holnap viszont egy gyerekkori álmom fog megvalósult, és egy napra teremőr leszek! Mindig is irigyeltem őket, hogy egész nap a kiállításon mászkálhatnak.

Egyetem
Volt két múzeumos modul is, az elsőnek volt egy igen bénácska napja, a második szuper volt. A bénácska nap az "Új média, új terek" modul keretei között történt, amikoris elmentünk Németországba, pontosabban Rottweilbe (ahonnan a kutya származik).
From EMAA Ausflug 2010
Megnéztünk egy Trend Factory nevű helyet, ahol kultúra írmagját sem találtuk, ellenben átnevezhetnék Wedding Factory-vé, mert épp két esküvőre is meg volt terítve. Szemmel láthatóan A Trendi Hely a kisvárosban, mert mennyire kúl egy volt gyárépületben tartani az esküvőt. Ami tényleg kúl is lenne, ha az ipari-kopár terekbe nem pakoltak volna be többszáz vörös rózsát, díszes gyertyatartókat, és nem világították volna be az egészet vörös fénnyel, amitől inkább pokoli/bordélyházas, mintsem romantikus lett a hangulat. Amikor beszálltunk a végén a buszba már megérkezett az egyik násznép, ésépp  üvöltve szólt a Bon Jovitól a Bed of roses. No comment...
From EMAA Ausflug 2010
Az elmúlt hétvége viszont nagyon jól sikerült, képzőművészeti szempontból vizsgáltuk meg alkotó és műve kapcsolatát. Volt szó szoborfotózásról, pontosabban arról, hogy egy műtárgyfotó mennyiben önálló műalkotás, beszéltünk médiaművészetről, illetve a volt Ostblock művészcsoportjairól. Volt egy kis klasszikus művészettörténeti bevezetés is, amit különösen élveztem.
Júli közepén folyt. köv. két újabb témával.

VB
Most, hogy már kevesebb meccs van, és csak később kezdődnek, a múzeum udvarán is nagyobb a nyugi. Mi általában otthon nézünk meg pár mérkőzést, de eléggé pocsékak, plusz szinte soha nem az nyer, akinek én drukkolok (kivéve az olasz-szlovákon). Viszont nem értem a vuvuzela iránti általános és feltétlen gyűlöletet. Teljesen érdektelen háttérzaj, nem rosszabb, mint bármelyik másik, viszont a dél-afrikaiak büszkék rá, és ezt tiszteleben kell mindenkinek tartania. Sokkal érdekesebb, hogy mikor vezetik már végre be a videóbírót, mert nagyon gáz a helyzet, ugye, kedves Lampard?

Lindy
A kurzusnak vége, elkezdődött a nyári szünet. Most hétfőn viszont volt egy szeánsz, ahol régi táncklipeket néztünk, és egy nagyon jó kis történelmi áttekintést kaptunk a 19. század végétől napjainkig.
Szombaton megyünk Svédországba táncolni, mert "it don't mean a thing, if it ain't got that swing"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése