2010. október 1., péntek

Lokálpatrióta

Ma végre megnyílt a pályaudvaron a felújított Migros, ami hatalmas (23 kasszája van), és van egy meleg kajás részlege is a szerencsétlen környékbeli dolgozó nép boldogítására. Van pizza, mindenféle kolbászok, ilyen-olyan ázsiai és európai tészták, stb. Plusz gyümölcssaláták, birchermüsli és normális, frissen készített szendvicsek, amik nem féltégla-kenyérből vannak. A nyitás világraszóló eseményét megírta a 20 Minuten is (kb. a Metro újségnak felel meg), és én örülök az új lehetőségnek, mint majom a farkának.
Az újság másik cikke arról számolt be, hogy felújítás után tegnap megnyílt a Stadelhofenen levő Sprüngli bolt is - emellett szintén minden nap elmegyek. Láttam is, hogy csilli-villi lett, ráadásul megjelent a kirakatban egy új torta, amit fényes, már-már fekete csokiréteg borít. Haladéktalanul ki kell találnom valami ünnepet, amire megvehetem...
Minden esetre munkában jövet a rituális újságolvasgatás közben határozottan volt valamiféle "azért lassacskán kezd közöm lenni ehhez a városhoz"-érzésem.

Ja, és ma kaptam Priscától egy csokor nagyon illatos, aranyosan rongyos rózsát (ez lenne az őszirózsa? Az image search erre a kifejezésre valamiért kenyerek, sütik, répák és hímes tojások(!) képét adja ki) - csak úgy, mert reggel épp járt a piacon.

1 megjegyzés: