2012. október 31., szerda

Debütált

az orrszívó porszívó. Dávid a hétfői bölcsi után szörcsögött, ami aztán az éjszakáját meg is keserítette, úgyhogy előkerült ez a zseniális magyar találmány. Persze visított tőle, mint egy kismalac, de szerintem viszonylag hamar rájött, hogy a kezelés segít, mert ahogy abbahagyom az orra macerálását, elhallgat. Kedden délelőtt a dokihoz is ellátogattunk, aki kedvesen mosolygott az elsőgyerekes szülő szindrómán, megnevettette a dedet, majd hazaküldött, hogy semmi baja. Már már tényleg jobb is a helyzet, lassan a porszívót is el lehet tenni, túléltük az első "betegséget".
Holnap már megy bölcsibe, hogy befejezzük a beszoktatást, ami eléggé jól halad. Habár pénteken még alig volt hajlandó enni, ez hétfőre megoldódott. Mi azt mondtuk a gondozóknak, hogy lehetőleg külön szobában, csendben, nyugalomban egyen a gyerkőc. Ami bejött: egy kosárban a játékszoba kellős közepén, nézve közben a többieket. (A kosár olyan, mint egy nagyobbacska kutyakosár, pihe-puha, és a manók imádják.) Innentől feladom, hogy okosabb legyek, mint a bölcsisek.
Pénteken élesben megy minden, az lesz az első munkanapom!

2 megjegyzés:

  1. Az "etetés" azt jelenti, hogy kap egy cumisüveget?
    Sok sikert a munkakezdéshez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, cumisüveget benne lefejt tejjel. Eddig még mást nem evett, 5 hónapos korától (azaz jövő hétvégétől :)) tervezem elkezdeni a mellétplálást. De erről biztos lesz(nek) még külön bejegyzés(ek).

      Törlés