2014. augusztus 18., hétfő

Ella 4 hónapos

5590 g és 60 cm. Szépen nőtt.
Már csak tápszert kap, én felszabadultam, amit még mindig nem tudok teljesen elhinni. Mindent szabad ennem és innom - fantasztikus! Ezen kívül a kishölgyet elkezdtem megkínálni répapéppel is. Nem mondom, hogy imádja, pár kanál után eléggé ideges lesz, de nem is köpi ki. Szóval szépen lassan megkezdődött a hozzátáplálás, egyelőre inkább még csak kóstolgatás üzemmódban.
A mozgása is sokkal jobb lett: már huzamosabb ideig elvan hason; nézelődik, kukacol, föltologatja a popsiját. Hátról az oldalára fordul, tovább még nem megy a dolog. Már két kézzel fog meg tárgyakat, és néha a szájához is viszi őket. Sokáig eljátszik egyedül, most eléggé könnyű vele.
Ami számunka a nagy meglepetés: rájöttünk, hogy háton szeret aludni. Dávid annyira hason tudott jobban pihenni, hogy először Ellát is automatikusan hasra tettük, de mostanra egyértelmű lett, hogy háton jobb neki. Olyannyira, hogy időnként már-már átalussza az éjszakát. Reméljük, hogy ezt hamarosan továbbfejleszti, és stabilan nyugi lesz reggelig.
Elkezdtük a bölcsis beszoktatást is, mivel én két hét múlva megyek vissza dolgozni. Ma még csak velem volt bent 3 órát, tetszett neki a hely, aludt is, de az első megmérettetés szerdán következik, amikor egyedül kell boldogulnia a csoportban. Ő lesz egyelőre a legkisebb - csak el ne kényeztessék.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes a punk frizurájával.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk pont fordítva volt: az Andris szeretett háton aludni, a Cinka meg hason.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk pont fordítva volt: az Andris szeretett háton aludni, a Cinka meg hason.

    VálaszTörlés
  4. wow, ez a majdnem atalussza az ejszakat dolog nagyon frankon hangzik, Hannah csak most kezd ide eljutni pedig ketszer olyan ven mint Ella

    VálaszTörlés