Péntek:
- rozmaringos sertésszelet tejszínes krumplival
Szombat:
- francia hagymaleves - ez egy kicsit véletlen volt, ugyanis amíg a többi ételt csináltam, addig elfeledkeztem a hagymáról, ami karamellizálódott, így lett a szokásos világos színű levesem helyett franciás, úgyhogy nem is turmixoltam össze, hanem hagytam a hagymadarabokat úszkálni (viszont fehérbor nem került bele, mert azt az Andris nem szereti)
- töltött tök - ez egy kicsit keletiesre sikerült. Sonkatököt vettem, és mivel az édeskés, ezért a darálthúsos-répás-tökös keveréket fahéjjal és őrölt szegfűszeggel fűszereztem, az egészet összeforgattam még egy kis tejföllel, és a végén azért pirítottam rá sajtot, az nem árt soha
From tok, fougasse - a másnapi terveket figyelembe véve csináltam egy kis tojásos kencét (vagdalt tojás, tojáskrém, tojássaláta, sabeszei - ki hogy hívja)
Vasárnap:
- kenyér!!!! - fölavattam a kolleganőimtől szülinapomra kapott kenyérsütős szakácskönyvet, és készült fougasse, illetve baguette
From tok, fougasse
Nagyon hatékonynak éreztem magamat :)
Mindemellett még a hajamat is befestettem, úgyhogy most van némi hasonlóság köztem, és egy lilahagymával összecsókolózott répa között.
Hello Julie:) Csak így tovább!
VálaszTörlésFantasztikusan kreatív vagy Kedves Kini! Gratulálok és egy kicsit irigyellek is, hogy Anyú kitartását és Apú dynamikusságát örökölve még a találékonysággal, mint egyéni "fűszerrel" is rendelkezel.Nagyon kell ez a mai világban! Csatlakozom nővéred megjegyzéséhez! ölel: Gyöngyvér
VálaszTörlésJó, jó, Apu, tuom, hogy nem ugyanaz a felsorolt négy tojásos étel, de általában az emberek egyet ismernek, melyik családban mi terjedt el. És ha az egyik bejött, akkor a többit sem fogják kiköpni :)
VálaszTörlésÉn is festettem hajat! Most fekete vagyok, mint a zéjszaka...
VálaszTörlés