2010. február 16., kedd

Hogy repül az idő!

Tegnap érkezett egy email az egyetemi képzésről: Angaben zur Diplomarbeit. Hmmm... már itt tartanánk? Március 25-ig le kell adni a diplomamunka témáját és a témavezető nevét, jövő márciusban pedig magát a cuccot. Tehát azt idén el kell kezdeni komolyan írni. A Die Hard II. örökbecsű mondásával élve: "hogyan léphet ember kétszer ugyanabba a sz..ba"? Már előre látom lelki szemeim előtt, ahogy új dokumentumot kezdek, annak a diplomamunka vagy hasonló elmés elnevezést adom, és ismét következik az elkeseredett karaktergyártás.
Hogy optimista is legyek:

  1. igazából tökre van hozzá kedvem
  2. ezúttal tudom, hogy miről akarok írni (műtárgybiztosítás), sőt, valami közöm is volt már a témához, tehát nem könyvtárból kell minden egyes információmorzsát összekaparni
  3. végülis van még egy csomó idő (erre majd kérdezzetek rá egy év múlva ilyenkor is ;))
  4. írhatom angolul, ami ugye mégiscsak gyorsabban megy, mint a német nyelvű alkotás
  5. Marinának még témája sincs - ezt nevezik kárörömnek
A témavezető egy kicsit problémás, mivel egyetemi professzornak kell lennie, és itt egy olyan ember van, aki kultúrökonómiával foglalkozik. Természetesen pont neki olyan a híre, hogy borzasztó szigorú, képes visszautasítani diplomamunkát, és eléggé nehéz eset úgy általában. Ebből következő kérdés: nem ismer valaki valahol egy kedves embert, aki vagy közgazdász, vagy jogász,és a zürichi egyetem elfogadná témavezetőmnek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése