2010. március 1., hétfő

Nyugis hétvége

Mert néha olyan is kell. Sok mindent nem tudok felmutatni, de az épp elég is. Én főztem egy vadast (elsőnek nem rossz, de azért még van rajta mit finomítani) és zsemlegombócot, illetve sütöttem egy könnyed szalonnás-hagymás kenyeret. Andris közben megcsinálta az adóbevallásunkat. Ezen kívül volt városban kóborlás, ami múzeumlátogatásnak indult, de a fő-fő-fő impresszinisták nevére még a harcedzett zürichiek is tódulnak, így a sor az utcán kanyargott. Úgyhogy módosítottam a tervet Starbucksban olvasásra, ami komolyabb sétával kezdődött, mivel csak a harmadik intézményben sikerült egy darab ülőhelyet szereznem (annyira meg nem volt szép idő, hogy a szabadban lehetett volna ücsörögni).

Ma bezzeg hétágra süt a nap, tiszta időpocsékolás az irodában ülni, még az én városi lelkemnek is az esne jobban, ha most szabad ég alatt lennék. Mondjuk reggel kaptam belőle egy kis ízelítőt, de nem egészen úgy, ahogy azt szerettem volna:  Andris és Máté ma reggel ünnepélyesen megkezdték a felkészülést a nyári bickliverseny-szezonra, és elmentek reggel fél 7-kor tókerülésre. Ez általában azzal jár, hogy én viszem be az Andris ruháit, amibe aztán átöltözhet (Máté valahogy megoldja magának...). Viszont mivel még nincs nyár, ezért a ruhászacskó egy masszívabb cipőt, kabátot és pulcsit is tartalmazott. Ehhez jött az én edzőcuccom, plusz laptop, plusz az obligát aktuális könyv, illetve random egyetemi papírok. Na, eme karácsonyfa-állapotomban döntött úgy az S-Bahn, hogy félúton kiteszi a T. utazóközönséget, mindenki menjen, amerre lát. Enyhe káromkodások közepette caplattam le a Stadelhofenre, egyre fájdalmasabb derékkal. De az idő kétségtelenül szép volt :)

Ma pedig a tavalyi kapkodást és protekciót elkerülendő az első 20 percben regisztráltunk az idei herrängi tánctáborra, úgyhogy júli 3 és 10 között ne keressetek, Svédországban bícselünk! Ilyen szép lesz:
From Herräng 2009

1 megjegyzés: