2012. november 10., szombat

Extra munka

Csütörtök este be kellett mennem a múzeumba, segíteni egy rendezvényen. Prisca (a főnököm) eredetileg azt mondta, hogy a csoportokat csak végig kell tuszkolni a kiállítás meghatározott pontjain, tartalmi feladatunk nincs. Ehhez képest kiderült, hogy azért jó lenne kis átvezetőket tartani a témák között, igazán csak pár mondatot. Négyünkből ketten amúgy is tartanak vezetéseket, így ők szemrebbenés nélkül fogadták az új tervet, de Stefan és én egy kicsit meg voltunk lőve. A fennmaradó 10 percben lázasan próbáltam legalább félig értelmes mondatokat összeírogatni. Szerencsére nem kellett belemenni a részletekbe, tényleg csak az új témát kellett picit felvezetni, hogy a látogatók ne legyenek teljesen elveszve.
A szervezés svájciasan precíz volt. Mivel négy csoport ment egy időben körbe, ezért percre lebontott ütemterv szerint kellett állomásról állomásra menni. Ehhez stoppert is kaptunk... Minden csoporthoz tartozott egy külsős hostess is, aki hátul ment, és terelte a népet. Az enyém egy tündéri lányka volt, aki azonban még nem járt a Landesmuseumban, így 1) nem tudta, hol vagyunk, és hogyan tud tetszőleges pontról kikísérni valakit, 2) terelés helyett lelkesen nézte a kiállítást, aminek nagyon örültem, de a csoport egyben tartásához túlzottan nem járult hozzá.
Két kört futottunk,a  második csoport leadása után pedig working mom rohant az S-Bahnhoz. Pár óra múlva pedig megint a múzeumban voltam, és indult egy szokványos munkanap.

Kvízkérdés: novemberben kb hány tárlatvezetésnek ad otthont a Landesmuseum?

2 megjegyzés: