2010. április 11., vasárnap

Áprilisi hétvége Zollikerbergben

Igazi kispolgári hétvége van nálunk folyamatban, miszerint virágot ültetünk:
From Áprilisi hétvége
új szerelődobozt rendezünk be:
From Áprilisi hétvége
és főzőcskézünk:
From Áprilisi hétvége
Nem Andris érdemeit szeretném kisebbíteni, de a virágládákat én készítettem elő: kiszedtem az egész tavalyi földet, mert muskátli volt, én annak más föld kell (jól is tettem, mert az egyik ládába kb 20-30, jó kövér hernyó költözött be) és félig megtöltöttem őket friss földdel, hogy el lehessen kezdeni az ültetést. Ez így nem hangzik olyan vészesen, de ez olyan 120 liter föld ki- és belapátolását jelentette, úgyhogy megvolt a napra a kellő testmozgás is.
Nagyon izgalmas, hogy mivel kivételesen nem vagyunk elkésve az ültetéssel, ezért életünkben először megpróbálkozunk a gumókkal, és nem kész növénykéket teszünk ki. Belevágtunk olyanokba, mint szellőzsa, törpedália és tritileia (nem találtam rá magyar elnevezést, tippeket hálásan fogadunk a szerkesztőségbe). Egyelőre izgatottak várunk, és megpróbáljuk nem kiszárítani őket - túllocsolástól minket nem kell félteni - aztán júniusban kiderül a turpisság.
A főzés során a kuglófon kívül készült még szoljanka, szalonnás-hagymás kenyér és a kenyérhez vagdalttojás. A jövendő főzéseket elősegítendő vettünk a virágok mellé meg egy-egy cserép bazsalikomot, rozmaringot, snidlinget és kakukkfüvet.
Mosó Masa mosodája is megnyílt, de ez nem olyan érdekes.
Meg megnéztük az An education-t, az sem volt érdekes.

2 megjegyzés:

  1. A virágos bulival le vagyunk maradva, a ládák a pincében csücsülnek. A filmet meg szerettem volna nézni, de akkor passzolom.

    VálaszTörlés
  2. A virágoknak: :)
    A sütinek: hűűű de rég sütöttem ilyet...

    VálaszTörlés