2010. április 20., kedd

Sächsilüüte - csapo 3

A Sechselaeuten egy tipikusan zurichi, telbucsuztato hagyomany. Lenyege, hogy egy robbanoanyaggal megtomott feju mu-hoembert (nevezett Böögg) maglyara allitanak, meggyujtjak, majd merik, hogy mennyi ido elteltevel robban fel a feje. Minel kevesebb, annal melegebb lesz a nyar. Persze az egesz esemeny kore csoportosulnak mindenfele felvonulasok - vasanap a gyerekek, hetfon a cehek gyonyoru kozepkori jelmezekben, paran lohaton - vasar, nagyon jo hangulat es meglehetosen sok szemet. A Böögg maglyajanak leegese utan tobbszazan grilleznek a 3-meteres lapatokkal kikapart parazson, van kis Sziget-filingje az egesznek. (Tavalyi grillezos kepek itt.)


Habar Zurichben a Sechselaeuten felnapos unnepnapot er, nekem az elmult ket alkalommal nem sikerult megneznem a hoember fejenek felrobbanasat, mert dolgoztam. Es ez most sem volt maskent.


A vulkani hamu miatti kozlekedesi kaoszban Europaban ragadt jopar amerikai kollega, es a ceg elobb-utobb ugy dontott, hogy valahogy hazajuttatja oket. Ugyhogy tegnap delutan osszetereltuk oket, es elmeseltuk, hogy lesz ma kora reggel egy busz, ami valahova Del-Europaba viszi oket, majd onnan repulovel valahova Amerikaba. Reszletek kesobb lesznek, tok nyiltan zsakbamacskat arulunk. Ugyanez tortent a dublini es a londoni irodaban is, ugyhogy vegulis osszesen talan 130 kalandos kedvu kollega indult utnak. Kozben kiderult, hogy a buszok Madridba viszik oket (Dublinbol szep ut...), majd onnan egy berelt repulo New Yorkba, es onnan talan tovabb San Franciscoba. A buszutat kicsit kellemesebbe teendo, kaptak szendvicseket, csokit, gyumolcsot, innivalot, takarokat es parnakat, illetve mindenfele budosseg-megelozo cuccokat, mint torlokendo, fogkrem, stb. Remelem, hogy hazajutnak valahogy.


En kozben atmentem utazasi irodaba - Robint vissza kell juttatni Gorogoszagbol, Steve az USA-ba akar menni (eselytelen), Tomnak elhalasztottuk az oroszorszagi utjat, es random kollegak is megtalalnak, hogy nincs-e valami tutijo otletem, ami meg senki masnak nem jutott eszebe... Nincs, max annyival vagyok jobb, hogy turelmesebben tartom a zenelo telefonkagylot - vegulis ropke 45 perc elteltevel sikerult is beszelnem pl. a Virgin Atlantic-kel.


Ja, es miutan mindenkit valoszinuleg borzasztoan erdekel: a Böögg feje 12 perc 54 masodperc multan robbant fel, ami meglehetosen szep nyarat iger. Jovore mar komolyan megnezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése