Még soha nem főztem lekvárt, de most a Mindmegette megihletett. Lehet, hogy a fűszeréslélek-olvasók megköveznek, hogy nem megfelelően szezonális dolgot főzök, de kérem itt az epernek már szezonja van - igaz, hogy még csak az olasz epernek, de azt viszont a termelők hozzák ide a piacra. (Arról pszt, hogy a lekvárom bolti eperből készült...)
Amúgy az eperlekvárfőzésben az a jó, hogy kb 10-15 percig tart, mert olyan hamar megpuhul a gyümölcs. A másik meglepetés akkor ért, amikor pillanatok alatt kialakult egy olyan élénkpiros szín, amit ételszínezék nélkül eddig elérhetetlennek gondoltam. Ha nem tudnám, hogy csak gyümölcs, befőzőcukor és különféle narancsszármazékok (héj, lé, Grand Marnier) vannak benne, meg is ijednék ettől a hároméves kislányok álmától.
From Drop Box |
Ajajj... nagy baj van. Holnap délelőtt szabad vagyok és épp azt találtam ki, hogy felfedezem a keresztúri piacot magamnak... ajajj, mileszittkérem...
VálaszTörlés