From Drop Box |
Az bizony kéremszépen egy pástétom. Van benne marhahús, borjúhús és borjúmáj, egy kis füstölt bacon, meg kucsmagomba és friss zöldfűszerek. A húsokat ledaráltam, de nem krémesre, amolyan rusztikusra, utána adtam hozzá két tojást, a fűszereket és a felvágott gombát. Az egészet vízbe állítva a sütőben egy óra alatt kigőzöltem. Utána rátettem egy darab alufóliát, majd arra konzerveket, és egy éjszaka alatt lenyomtattam, összesűrítettem.
2 óránál lakik a saláta: bébispenót, feta, mazsola, salottahagyma, illetve öntet, amiben van tökmagolaj, olívaolaj, balzsamecet és méz. A tökmagolajat a Schwarzenbachnál vettem, és szégyenszemre csak most bontottam ki. Az olívaolaj pedig a világ végéről érkezett, Új-Zélandról származik, és szerencsére hazaúton nem tört össze.
5 órával később találjuk a mai kenyeret, ami fehér- és rozsliszt, illetve zabpehely keverékéből készült, megtámogatva füstölt baconkockákkal.
A tányért zöldfűszeres mustár egészíti ki, de passzol hozzá a csemegeuborka és a gyöngyhagyma is.
Majd erre a pástétomra kérek kb-i adagokat (miből mennyi), illetve milyen fűszerek kellenek. Random?
VálaszTörlésHát izé... nemtom. Összesen olyan bő fél kiló húsból csináltam, de jó sok is lett. Legalább a fele volt borjú, a maradék fele-fele arányban marha és a máj, de lehet persze több májjal is csinálni. Egyébként ha találtam volna valami jó dsiznóhúst, ami nem túl sovány, akkor inább azt használtam volna, de a svájciak félnek a zsírtól, úgyhogy minden hús steril sajnos. Ezért próbálkoztam a bacon kockákkal. Fűszerekből nekem rozmaring és kakukkfű volt itthon. Meg só és bors :)
VálaszTörlésEszméletlenül jól néz ki minden! Nyami!!
VálaszTörlés