2010. május 31., hétfő

Köztes állapotban

Ma este fél 6-tól honap reggel fél 9-ig két állás között vagyok. Délután még bementem az utolsó meetingemre, Robintól hő búcsút vettem, a HR-rel elintéztem egy-két ügyet, végül leadtam a laptopomat. Ja, az egész mindenség előtt még megebédeltem, mert rájöttem, hogy nincs itthon semmi kaja, úgyhogy okosabb lesz fél 3 előtt beérni, mert addig van ebéd. Kicsit át kell állítani az itthoni rendszert...

Az időben visszafelé haladva, tegnap este voltunk cirkuszban. Úgy ám! Van egy híres-neves svájci cirkusz, úgy hívják őket, hogy Knie, és a Knie család sokadik generációja adja a társulat magját. Rapperswilben van a bázisuk, egész évben turnéznak az országban meg külföldön is, és nyaranta egy hónapig Zürichben lépnek fel. Igazi svjáci dolog ez, minden évben láttuk a nagy sátrat a város közepén, úgyhogy most elérkezett az idő, hogy belülről is megnézzük.
Voltak bohócok, meg artisták, meg hajlékony lány, meg egyensúlyozóművészek, meg egy csomó állat: elefánt, teve, zebra, ló, valamiféle tulok bazi nagy szarvval, meg láma és alpaka. Plusz artistával fellépő kutya és proccosnak kinéző, de igazából eléggé vicces macskák. Merthogy egy macska is tud kunsztokat, csak gondolom a többségét nehéz rávenni, mert túlságosan megvan a véleményük.
Gyerekkorom színházával ellentétben itt a bohócok enyhén, egy lehetetlen karaktert alakító figura pedig erősen politikai humort nyomott, amit nem mindig értettünk, de amit igen, az nagyon tetszett. Pl. volt egy Svájc térkép, a különféle nyelvű országrészek különböző színűek voltak, és nagyon jól parodizálták az ott élőket. Bernbe odapakolták a parlament makettjét, aminek a teteje kihúzható volt, és minaret lett belőle. A környező országok is megkapták egy kicsit a magukét: Németországra pl. azt mondta: "Hát ez meg miért ilyen üres? Ja, már mindenki Svájcban van!". A gazdasági világválságot egy Migros Budget (kb. "Tesco gazdaságos") államfővel gondoltál megoldani. Nem tudom, hogy mindebből a gyerekeknek mennyi jött át, de a számok rövidek voltak, és a közönségben sok volt a felnőtt - nem mi voltunk az egyetlenek, aki gyerek nélkül érkezett.

Cirkusz előtt egyetemen voltam, és konfliktusmenedzsmenttel foglalkoztunk. Amiről annyit sikerült megtanulni, hogy vannak ugyan technikák, és konfliktus típusok, különféle gyönyörűséges fel- és besorolások, de alapvetően a józan parasztira kell hagyatkozni. Minden esetre jó kis időzítés volt pont most olyan, a való életből vett problémákat megbeszélni, amiknek a 80%-a arről szólt, hogy új kolleganő különböző okokból kifolyólag abszolút nem tudott beilleszkedni, és vagy elment, vagy ki kellett rúgni. Bíztató ;)

Holnap este következik az "első nap az iskolában" beszámoló.

2 megjegyzés:

  1. Már csak arra lennék kíváncsi, miért mindig beilleszkedni és/vagy a munkáját rendesen elvégezni képtelen kollegaNŐKről van szó. A fiúk ettől feltétlenül mentesek?

    VálaszTörlés
  2. Nyilván nem mentesek, de valahogy ilyen példák jöttek össze, a példákat szolgáltatók előzetes egyeztetése nélkül.
    És azért egy kicsit be kell illeszkedni, legalább annyira, hogy beszélő viszonyban legyen az ember a kollegáival ;)

    VálaszTörlés