2010. november 22., hétfő

HP7

Szombaton (egy Nagy Nap negyedik évfodulóján, de nem annak megünneplése-képpen) randiztunk Andris squashversenye után, és szisztematikusan végigjártuk a Bellevue által nyújtott szórakozási lehetőségeket. Először beugrottunk a moziba jegyet venni, innen egészen a szomszéd épületig jutottunk, ahol a Santa Lucia pizzéria lakik (ahányszor csak meglátom, ezt kezdem el dúdolni). A méretes pizzák beburkolása után elmentünk sétálni, és megnéztük, hogy még nem kapcsolták föl a Bahnhofstrasse karácsonyi díszkivilágítását. Amúgy végre megint lesznek szép karácsonyi fények ellentétben az elmúlt négy évvel, amikor egy rémes halogéncsöves dizájn virított a bevásárlóutcán. Eredteilg három évre tervezték, de az új, kedves megvilágítással nem készült el a vállalkozó, plusz sokkal drágább is lett. Hiába, Svájc is csak ember... Lényeg az, hogy idén már minden szép és jó lesz.
A sétával csináltunk egy kis helyet fagyinak, amit a mozitól két házra levő Mövenpickben vettünk magunkhoz. Épp időben végeztünk vele ahhoz, hogy kényelmesen odabattyogjunk a Corsóba, és becsücsüljünk a jól megérdemelt Harry Potter 7, nemzetközi premiert 1 nappal követő vetítésére. Szegény mi.
Amúgy a film közepes, de szerintem már ez is szép tőle, legalább nem katasztrofálisan béna. Mondjuk könyv nélkül nem érthető, legalábbis én állandóan adtam az összekötő infókat az Andrisnak. Pedig a héten egyik este meg is néztük direkt a hatodik részt, hogy képben legyen. A film cselekményének rövid összefoglalása Andris megfogalmazásában: Voldi hókuszpókjait keresik a kölkök. Jól megoldott részek: a tavas/kardos jelenet, Dobby halála, Godrick's Hollow és Bathilda Bagshot. Béna: menekülés a 7 Harryvel, az esküvő (hahóóóó, Harrynek nem Harryként kellene kinéznie!), látogatás Mr Lovegoodnál. Értelmezhetetlen kategória: Harry lassúzik Hermioneval. WTF???
Sebaj, szuper részek maradtak az utolsó filmre, van még mit várni! (Lásd: a remény hal meg utoljára.)

2 megjegyzés:

  1. Csak kapkodom a fejem... Te négy éve házas vagy, a barátnőm most született gyerekei hat és három évesek, héééé, világ!

    VálaszTörlés
  2. He-he, épp ilyesmi jutott eszembe nekem is... :)

    VálaszTörlés