2010. november 16., kedd

A mai napom

A Landesmuseum egy alapítvánnyal együtt díjat kíván alapítani, amit ritka kézműves mesterségek innovatív művelői nyerhetnek el. Mint kiderült, az ezzel járó kutatási és írogatási feladatokat egymástól függetlenül hárman is megkaptuk a főigazgatótól, de hamar kiderült a turpisság, úgyhogy ketten egyesítettük erőinket, a harmadik meg köszönte, és kiszállt a buliból.
Szépen utánanéztem, hogy mit is lehetne csinálni, mi az egész ötlet háttere, milyen díjak vannak már Svájcban, illetve milyen hasonló elképzelések léteznek külföldön. Ebből összehoztam egy kiírást, illetve egy háttér doksit, amit odaadtam a kedves munkatársnak. Ő csiszolgatott rajta, plusz véleményeket gyűjtött be, kicsit átfogalmazta, szépítette. Eddig minden szuper.
És ekkor jött a formázás-csinosítás feladata:
- Először az volt, hogy tegyek bele képeket mindenféle mesteremberekről. Illetve frappáns idézeteket. Lehetőleg 4 nyelven.
- Keresgéltem, beletettem, még egy kollázst is csináltam az utolsó oldalra.
- Nincsenek esetleg fiatalokról és nőkről is képek? Idézetekhez nem kell, hogy kitől való.
- De vannak, pár képet kicserélek fiatal nőkre. Idézetek szerzőit kihúzom.
- Felcserélte az oldalak sorrendjét, belekavart a formázásba.
- Kijavítom.
- Igazából egy kivételével mégsem olyan jók a képek, és az egész dizájnötlet nem tetszik. Csináljak újat, dögösebbet. (Jelzem mindvégig Wordben dolgozunk. Dögös, na persze.) Ja, és inkább minden idézet németül legyen. Ja, és legyen a doksin múzeumos fejléc.
- Olyanom nincs, email számítógépeseknek. Számítógépes fölhív, bemászik a monitoromra (erre allergiás vagyok), megmutatja, hol vannak a fejléces minták, majd kijelenti, hogy máskor előbb keresgéljek, csak utána zaklassam. Anyád. Új dizájnt kitalálom, fordításokat keresgélek, Aput zaklatom frappáns német megfogalmazásért, új képeket keresek, átrendezek, minimalizálok, amúgy sviccer módra.
- Húzzak ki egy képet, cseréljek fiatalosabbra egy másikat. Ja, és mégis kellenek az idézetek szerzői.
- Kihúzok tovább keresgélek. Közben idézetes papírt kikukázom (szerencsére csak a papírgyűjtőben volt), szerzőket visszamásolom.
Egyelőre itt tartunk, végülis holnap is van nap...


Jó hír ma: William eljegyezte Kate-et, megint lesz royal wedding, azokat szeretem, főleg brit kommentárral. Ha nincs, majd kommentálok magamnak, sokat nem fogok tévedni:
- Ooooh, what a lovely dress the Duchess of Kent is wearing!
- Indeed. And that exquisite feathered hat of the Countess of Wessex! Really pretty.
- I have to say that Prince Harry looks dashing.
- And there come the Duke and Duchess of Gloucester in matching blue outfits. Very nice.
And so on, and so forth... 6 órán keresztül. Szuper lesz.

1 megjegyzés:

  1. Kinike, ne bánkódj emiatt a munka miatt, hátha csak tesztelnek, bírod-e a gyűrődést, mennyire vagy terhelhető, mit tudsz kihozni a leghülyébb megbizatásból is, stb, stb...s a végén meglátod, elfogadják majd, amit csináltál! Ne feledd a Micky egér is a szemétkosárból indult a világhírbe!Tudod, az a legrémesebb munka, amit úgy bírálnak, hogy közben folyton csak azt tudják, hogy milyet NEM akarnak, de hogy milyen legyen, na, arról fogalmuk nincs--illetve lesz, ha egyszercsak megtetszik valamelyik variációd! Én ebben bízom! Fel a fejjel!!! Gondolj arra, akarnál-e inkább repjegyet szerezni a volt főnöködnek ehelyett a munka helyett a Gugliban! Ha a válasz: nem, akkor még nincs vész:)

    VálaszTörlés