2009. március 19., csütörtök

Lopott gomba

Már régóta nem írtam kajás postot, úgyhogy íme egy gyorsan összedobott falat.

Hozzávalók:
  • gombafejek
  • friss spenót
  • brie sajt
  • fenyőmag
  • olívaolaj
  • türelem
Elkészítés: a gombafejekből szépen kikapargatjuk a lemezkéket úgy, hogy maga a gombafej viszonylag egyben maradjon - ezzel már két hozzávalót fel is használtunk: a gombát és a türelmet. Utána már móka és kacagás, amennyiben a spenótot pár perc alatt megfőzzük, majd jeges vízben lehűtjük, hogy ne fakuljon ki a színe, kicsit összevágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, felaprított sajttal és picit megpirított fenyőmaggal, beletöltjük a kalapokba, és 10 perc alatt megsütjük.

Ez a hivatalos recept. Következőre tutira teszek bele fokhagymát. Sokat. És esetleg a kedves brie helyett útősebb gorgonzolát. Végülis a fenyőmag helyett lehetne szotyit vagy tökmagot is használni, lényeg a pirítás. Spenót maradhat, ha már ennyit küzdöttünk a szép színe megtartásán ;)

Ja, és tévedések elkerülése végett nem a gomba volt lopott, csak a recept.

1 megjegyzés:

  1. Hát lehet mást használni, persze, de azért lássuk be, hogy a fenyőmag, az fenyőmag...

    VálaszTörlés