2010. május 18., kedd

Dolgos hetvege, egy szivas, es egy matematikai feladvany

A hetveget mar pentek este megkezdtuk, amikoris egy thai vacsi es egy kis iszogatas keretei kozt elbucsuztattuk Gergot Zurichtol. Eloszor elmegy nyaralni/vegre naszutra, aztan pedig Eszterrel kikoltoznek New Yorkba, csak hogy legyen kifogasunk, hogy miert menjuk oda ujra valamikor.
Andrissal megprobaltuk nem tul hosszura nyujtani a bulizast, de igy is fel 1 volt, mire hazaertunk, es reggel fel 5-kor kellett kelni a gephez. Gergovel egyutt repultunk, o a legelegansabb megoldast valasztotta - le sem fekudt.
Annyira korai jarattal mentunk, hogy reggel 9 utan egy kicsivel mar a noveremeknel is voltam, hogy kivegyem a reszem a vasarnapi keresztelo utani csaladi buli elokeszuleteibol. Eszter mar napok ota fozott, en igazan csak a veget csiptem el a dolognak, de volt quiche, meg medvehagymas gnocchi paradicsomszosszal, meg baconbe csavart csirkemaj, meg csemegeuborkas illetve natur kukoricasalata (az a mi csaladi unnepeinkrol soha nem hianyozhat, leginkabb nagynenem es jomagam miatt), meg mustaros-mezes koktelvirsli, meg salata, meg pogi, meg haromfele torta is (az egyik truffeltorta a Csokoladiabol, mindenkinek nagyon ajanlom!). Szoval megint nem haltunk ehen, es az unnepelt is nagyon derekasan birta a megprobaltatasokat.
De terjunk vissza a szombathoz, mert estere volt meg egy lanybucsus programom is, Zsofi lanysaganak jol odacsaptunk. Volt termeszetesen volegeny-teszt, borkostolo (ebben nagyon profi volt), kellett gombot varrnia (ebben kevesbe volt profi, de mentsegere szoljon, hogy addigra mar elegge rendesen leitattuk), kapott tulelo-csomagot pajzan es kevesbe pajzan ajandekokkal, fel kellett olvasnia fogadalmat, anyost dicserni (legalabbis a tervek szerint), es ugy altalanossagban el kellett viselnie egyszerre kb 15 baratnot. Jol turte.
A lanybucsubol elegge koran hazamentem, mert mar alig alltam a labamon, es vasarnap a csaladi esemenyt fitten kellett abszolvalni. A trakta utan 5-kor Gyuri kivitt minket es Totyaekat a repterre. Becsekkoltunk, atmentunk a biztonsagi ellenorzesen, majd bent kiderult, hogy nem veletlenul nem kaptunk helyjegyet: nem ferulnk fol a gepre, mert tulfoglaltak. El a Malev-pulthoz, attettek egy hetfo reggeli jartra (Milanon keresztul), vissza a Vasiba, fel 9-kor agyba, megint reggel 5-os keles. Del korul be is ertunk az irodaba, es onnantol kezdve meg egy teljes munkanapot nyomtunk este 10-ig.
Amugy a kollegak/fonokok nem igazan ugy viselkednek velem, hogy 7 nap mulva elmegyek: az uj kollegano felmondott, mert nem jott be neki a dolog, ugyhogy visszakaptam tole a mar atadott feladatokat, egy londoni lany szabin van, es en helyettesitem, kozben csutortokon lesz egy kis konferencia, aminek a szervezeseben segitettem, es megyek a lebonyolitasara is, plusz van millio rutin-ugy - utazasok, csapatepites, elszamolasok, meetingek.
Ez utobbiakkal kapcsolatos a matematikai feladvany: ha egy Kaliforniaban es egy Tokyoban tartozkodo ember beszelni akar egymassal, akkor azt Zurichi ido szerint hany orara kell megszervezni? Tegnap este fel 10-kor zombi aggyal meg leellenoriztettem a megoldast az Andrissal, a ti tippjeiteket a komment szekcioba varom :)

3 megjegyzés:

  1. hajnali 2-3 körül praktikus, szerintem :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulalunk a helyes megfejtonek, es kulon buksisimi a gyors bekuldesert!

    VálaszTörlés
  3. Egy kis kekeckedés (nem a matematikai feladványhoz:): magyarul Tokió a Tokyo.

    VálaszTörlés