2010. május 19., szerda

Home, sweet home

Londonban vagyok, ami az esos Zurich es a viharos Budapest utan meleg es napos! Szerenyen a Sloane Square-en taborozom 3 napig, es London legjobb reszen keresztul setalok be az irodaba dolgozni.

Ma reggel egy prep school mellett mentem el, ahova fel 9 korul vittek az oltonyos/kosztumos szulok, illetve a lazabban oltozott au-pairek/nannyk a gyerekeket. Vicces emlekeket ebresztettek bennem a pipaszar labu, osszevissza rohangalo kisfiuk, akiket a felnottek probalnak terelgetni. Amugy kulonleges nap lehet a mai abban a suliban, mert a gyerekek nagy resze jelmezben vagy diszruhaban volt, es az egyik tanar gyonyoru reneszansz nemes-szerelesben, kezfogassal fogadta oket a kapuban.

A szallodaban lakasnak meg az a kulonlegessege is megvan, hogy ott Zollikerberggel szemben van TV. Ugyhogy igazi csintalan gyerekkent ossze-vissza kapcsolgattam tegnap a csatornakat egy jo ideig. A legjobb Heston Blumenthal lakoma-fozo musora volt, ahol romai, VIII. Henrik-korabeli es okori romai recepteket eleszt fol, es gondol ujra. A "fozes" kemiai kiserletekkel indul, esetleg egy latogatassal egy taxidermistahoz vagy plasztikai sebeszekhez, akik osszehozzak a kozepkor "misztikus szornyet", a cockentrice-t. (A kepen pont a musorban megalkotott "leny" szerepel, a hus kulon keszult.) Vannak meg orultek a vilagban, es ez igy jo.

2 megjegyzés: