2009. február 16., hétfő

Sir Peter


Elmúlt hétvégém Nagy Élménye Sir Peter Jonas volt, nyugdíjas operaigazgató, karrierje főb állomásai San Francisco, London, München.
Kezdem az elejéről: hétvégén iskolában voltam, HR modul volt meghirdetve. Végülis az első, meglehetősen unalmas napon kívül megítélésem szerint nem sokat foglalkoztunk az emberi erőforrásokkal való zsonglőrködéssel, annál több anekdotát hallottunk Sir Petertől.
A következővel nyitott: beviharzott háromnegyed tízkor, majd konstatálta, hogy pár lézengő hallgatón kívül még senki nincs ott. Kiderült, hogy a tanítás csak 10-kor kezdődik, mire káromkodott egy finomat, mivel az egyetemre menet gyorshajtásért megbüntették.
Amúgy brit a lelkem, nagyon szép kiejtéssel, viszont mókás nyelvtani szerkezetekkel beszél németül (pl. a fordított szórendről azt hiszem, nem igazán hallott), magas, vékony, és kérdőjel-szerűen görbe. Az arca néha egy öregemberé, néha viszont tizenhat évesnek néz ki, farmerjához pedig bohém fehér sálat hord, mint az operaénekesek.
Az egész, vibráló jelenséget elnézve eleinte nem is tudtam eldönteni, hogy melyik csapatban játszik, de aztán megmelíttt egy barátnőt, majd később mesélte, hog 7 évig egy szoprán énekesnővel élt együtt. Habár lehet, hogy inkább tenor volt az ;) De ne spekuláljunk, ha hetero, hát hetero. Csak lassacskán szokatlannak kezdem érezni.
Előadásaiban az volt a legjobb, amikor egy-egy anekdota kedvéért áttért angolra. Zene füleimnek! Nem tudtam nem vigyorogni, annyira jól esett. Igazi posh akcentusa van, olyanokat mond/idéz, mint pl. "It is fair to say that it will cost, what is costs." - Ezt adta útravalóul a kulturális intézmények vezetéséhez. Illetve még egy Oscar Wilde idézetet (vajon felmrül olyan helyzet az életben, amihez nem passzol egy Oscar Wilde idézet?): "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
Vicces és tündéri mivoltát pedig azzal koronázta meg tegnap, hogy meghívott mind a harmincunkat ebédelni, ő járt körbe bort töltögetni, és nagy emberekről részeges történeteket mesélt.
Tart még egy modult júniusban etikai kérdésekről - én biztos, hogy ott leszek, ezt a cirkuszt nem hagyom ki!


Diclaimer: A telefonommal fényképeztem, de állandóan elmozdult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése